Policisté nechtějí razie vůbec komentovat, prozradili jen, že zasahují na více místech Zlínského, Jihomoravského a Moravskoslezského kraje.

„Najela sem spousta policejních aut, celá ulice byla zacpaná, nedalo se tudy vůbec projet, museli jsme to objíždět. Na místě byli i hasiči,“ uvedla obyvatelka ulice Finská čtvrť ve Starém Městě.

„Vůbec bych se nedivil, kdyby tam zasahovali proti feťákům nebo proti dealerům, často se tam pohybovaly slušně řečeno zvláštní existence,“ doplnil jiný Staroměšťan, Oba nechtěli z obav o své zdraví zveřejnit své jméno.

Udržovaný rodinný dům ani v nejmenším nepřipomíná „drogové doupě“. Podle starosty města tam městští strážníci nikdy neřešili žádný problém. Že by tam měla být varna drog, o tom neměl tušení.

Několik plyšáků, dětské panenky, květiny a hořící svíčky. Vedle schodů vedoucích ke vchodovým dveřím bytového domu v Michalské ulici ve Starém Městě vzniklo pietní místo, kde lidé mohou vyjádřit svůj smutek nad zbytečnou smrtí ani ne tříleté holčičky, kte
Svíčky, plyšáci a panenky pro zavražděnou holčičku

„Nic o tom nevím, pouze jsem našim strážníkům povolil, že mohou asistovat při zásahu policie,“ uvedl Josef Bazala.

Přítomnost hasičů osvětlil jejich mluvčí, z jehož slov se dalo vydedukovat, že se skutečně mohlo jednat o varnu drog.

„Na vyžádání policie jsme vyjeli k převozu chemické látky,“ sdělil Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.
Podobně to vypadalo i na dalších místech v okrese, konkrétně v Podolí a Popovicích.

„Už od brzkého rána stojí policejní auto před domem, který je mezi obchodem a kostelem. Ty lidi ale neznám, přistěhovali se tam asi před rokem,“ řekl jeden z obyvatel Popovic.

Jeho slova potvrdila starostka obce Jitka Nováková.

„Jsou tady relativně noví, moc o nich nevíme. Jsem ale momentálně mimo Popovice, tak bych se k tomu nerada vyjadřovala,“ poznamenala.

Takřka identická situace panovala i v sousedním Podolí, kde policisté rovněž provedli razii v domě relativně nových obyvatel obce.

„Přistěhovali se sem asi před rokem a půl. Že by v tom domě nemuselo být všechno v pořádku, jsme tušili už dřív, o zásahu jsem ale vůbec nevěděla. Všimla jsme si až projíždějících policejních aut,“ prozradila starostka Podolí Jana Rýpalová.

Vyšetřovatelé kriminálky byli v rodinných domech přítomní ještě po čtvrté hodině odpoledne, což potvrdila i policejní mluvčí.

„Probíhá tam zásah krajské kriminálky proti rozsáhlé trestné činnosti. Detaily teď zveřejňovat nebudeme,“ uvedla Lenka Javorková s tím, že policisté udeřili současně na několika místech Zlínského, Jihomoravského a Moravskoslezského kraje. (ms)

Moravia Cans. Ilustrační foto.
Zaměstnanci Moravia Cans jsou ve stávkové pohotovosti