Vedle traťového komisaře Petra Pláška by mohli stanout před soudem i hlavní pořadatel závodu Petr Bujáček a tři lidé z Federace automobilového sportu ČR. Informaci jako první přinesl server idnes.cz.

Proti trestnímu stíhání, o kterém bylo podle informací Deníku rozhodnuto v říjnu loňského roku, vznesli všichni čtyři stížnost. Tu ale krajský státní zástupce ve Zlíně v těchto dnech zamítl jako nedůvodnou.

Petr Bujáček se cítí nevinný, u soudu v Uherském Hradišti před časem uvedl, že v místě nehody nebyly divácké prostory.

„Proto nebyly označeny páskou. Když se tam objevila skupina osob, měl je obžalovaný (traťový komisař Petr Plášek – pozn. aut.) vykázat či vyrozumět telefonicky dispečink. K tomu ale nedošlo,“ řekl Petr Bujáček.

Jednadvacetiletá Hradišťanka Tereza H. chtěla z Pákistánu propašovat devět kilogramů heroinu.
V Pákistánu zatýkají další osoby zapletené do případu Hradišťanky

Okresní soud původně vyměřil Petru Pláškovi za to, že důsledně nestřežil závodní trať, 18 měsíců vězení s podmíněným odkladem na stejně dlouhou dobu. Plášek se hájil tím, že jej pořadatelé akce nedůsledně proškolili.

S tím se ztotožnil krajský soud, který proškolení označil za zcela nedostatečné, a dospěl k závěru, že zavinění komisaře je spíše marginální a že nejspíš chybovali také pořadatelé závodu.

Policie by měla šetření ukončit v březnu a předat věc do rukou státního zástupce. Ten pak rozhodne o dalším postupu.

Tragickou nehodu sledujeme od začátku ZDE

Co se stalo?K neštěstí došlo 10. listopadu 2012 při Rally Show Uherský Brod, závodní vůz Mitsubishi Lancer posádky Michael Bartončík, Josef Bartončík vylétl při průjezdu obcí Lopeník z trati a zabil čtyři dívky ve věku od sedmi do dvaceti let.

Místo havárie při Autogames Rallye závodech u Lopeníku, kde zemřely čtyři dívky.
Tragédie na rally: Na Lopeníku zemřely 4 dívky