„Na základě dlouhodobého prověřování majetkové trestné činnosti jsme zadrželi na různých místech celkem jedenáct osob. Zatýkání na odboru dopravy se uskutečnilo z toho důvodu, že jedním z podezřelých je zaměstnanec tohoto úřadu,“ vysvětlil Petr Jaroš z Krajského ředitelství policie Zlínského kraje s tím, že během vyšetřování nebudou policisté sdělovat žádné bližší informace.

Zásah se uskutečnil v budově úřadu v ulici Revoluční, kde sídlí oddělení přestupkových řízení a oddělení registrů řidičů a vozidel.
Město kvůli události svolalo mimořádný brífink.

„Zaměstnanec odboru byl zadržen pro podezření ze spáchání trestné činnosti v mimopracovní i pracovní činnosti,“ řekl tajemník městského úřadu Josef Botek.

Tereza H. u soudu v pákistánském městě Láhaur.
Vyšetřování Terezy H. skončilo, z čeho ji pákistánská policie viní, nezaznělo

Kvůli zásahu policistů byla zapečetěna jedna z kanceláří, celý čtvrtek pak byla uzamčena celá budova a na dveřích byla nalepená cedulka „Z technických důvodů zavřeno“. V pátek 2. března by už měl odbor dopravy normálně fungovat.

Hradišťský starosta Stanislav Blaha ještě prozradil, že na výše zmíněném oddělení před časem město prověřovalo možnou trestnou činnost.

„Obdrželi jsme řadu písemných anonymních podnětů týkajících se odboru dopravy. 

Složky IZS zasahovaly ve čtvrtek na zlínském náměstí Míru. Rvali se tam bezdomovci.
Bezdomovci se mlátili na náměstí Míru ve Zlíně

Udělali jsme proto interní audit a požádali jsme o součinnost ministerstvo dopravy, neboť se jedná o výkon státní správy.

Také jsem se na začátku listopadu 2016 obrátil na policii, která celou věc prošetřila. Případ ale 9. února loňského roku odložila s tím, že se nepodařilo trestnou činnost potvrdit,“ uvedl Stanislav Blaha s tím, že ani provedený audit neprokázal vznik hmotné škody.

Není však bez zajímavosti, že se podezření týkalo zaměstnance městského úřadu, který byl nyní zadržen.

Město zatím nepřikročilo k postihu nadřízených osob, které ze své pozice mohly či měly trestné činnosti zabránit.

„Musíme ctít presumpci neviny. Teprve probíhá vyšetřování, o personálních dopadech na nadřízené při prokázání případné viny zaměstnance proto není možné nyní hovořit,“ vysvětlil mluvčí radnice Jan Pášma

V jednom z automobilů, které se čelně srazily v obci Částkov, byla i těhotná žena se svojí rodinou. O účastníky nehody do příjezdu záchranné služby se postarali obyvatelé obce.
Nehodu u Částkova s pěti zraněnými zavinil opilý senior