V prvním případě hlídka policistů z cizinecké policie zastavovala hodinu po půnoci řidiče felicie, který projížděl Hlukem. Dvaatřicetiletý muž na znamení k zastavení nereagoval a před hlídkou strhl řízení do postranní uličky. Policisté ihned vyrazili za ujíždějícím vozidlem.

„Po několika stech metrech spatřili odstavenou felicii. Jak jinak, než bez řidiče. Ten se zřejmě ze strachu opodál ukryl.

Policistům nejprve tvrdil, že auto neřídil. Pak se ale ke všemu přiznal,“ uvedla mluvčí policistů v Uherském Hradišti Milena Šabatová.

K požáru vyjelo pět cisteren.
Výrobní linka hořela v Uherském Brodě

Dechová zkouška u něj podle mluvčí vykázala hodnotu 1,66 promile alkoholu. Navíc z dostupné evidence bylo zjištěno, že kontrolovaný řidič není držitelem řidičského oprávnění. Nyní mu hrozí až roční pobyt za mřížemi včetně zákazu řízení až na deset let.

O několik hodin později vyjížděli dopravní policisté k nehodě, k níž došlo v Buchlovicích. Dvaadvacetiletý řidič renaultu v ulici Dolní Podvinohradí nezvládl řízení a narazil do oplocení domu a vjezdové brány.

„Vůz nechal na místě a v klidu odešel domů. Až poté, co ho policisté kontaktovali, se vrátil zpět. Přiznal, že před nehodou vypil několik piv včetně tvrdého alkoholu. V dechu mu bylo naměřeno 1,64 promile alkoholu,“ informovala Milena Šabatová s tím, že se mladík podrobil v Uherskohradišťské nemocnici odběru krve.

„V tomto případě řidiči hrozí až tříleté vězení včetně zákazu řízení,“ upozornila policejní mluvčí.

Mužům z Uherskobrodska hrozí až 10 let vězení.
Pervitinem chtěl splatit dluhy. I s komplici je zatkla policie