K napadení došlo ve středu 27. února před třetí hodinou odpoledne. Mladík postával u veřejně přístupné asfaltové cesty a čekal na své spoluhráče, s nimiž ve skupince plnil úkoly venkovní hry, kterou v těch místech hráli v rámci aktivit nízkoprahového centra.

„Po cestě k němu přicházela trojice lidí. Starší muž se na něj obořil, že je určitě zloděj a že tam nemá co dělat. Mladík mu odpověděl, že nekrade, ale hraje hru. Starší muž ve vaťáku přišel k němu blíž a z ničeho nic na něj zaútočil pěstmi a mladíka povalil. Když kluk ležel na zemi, bil ho dál pěstmi do obličeje," popsal nečekaný atak mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

To už na místo přibíhaly vedoucí hry. „Jedna agresivního muže od chlapce odtrhla a postavila se mezi něj a zbitého kluka. Druhá začala chlapce, kterému tekla z nosu krev, ošetřovat. Muž byl ještě i poté na všechny agresivní a sprostý," dodal policejní mluvčí.

Po chvilce trojice odešla a vedoucí s dětmi hru ukončily a odešli do centra, odkud zavolali na policii. Uherskobrodští policisté podle popisu ještě toho odpoledne útočníka dohledali. Pětapadesátiletý muž byl opilý, v dechu mu naměřili 1,5 promile alkoholu. Po jednotlivých výsleších v těchto dnech začali policisté celou událost řešit jako podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což pětapadesátiletému muži hrozí až roční vězení.