V policejních celách skončili dva ze tří mužů z Otrokovic, kteří měli na svědomí znásilnění devatenáctileté dívky. Násilníci ji přepadli kolem desáté večer v otrokovické ulici Čechova.

„Přes ústa si nasadili šátky, vyskočili z křoví a ženu napadli. Jeden z nich dívku držel za ruce a ústa, aby nemohla křičet, druhý ji osahával, pak vysvlékl a znásilnil. Třetí z mužů stál opodál a díval se,“ popsal komisař služby zlínské kriminální policie a vyšetřování Marek Švanda. Násilníky vyrušil až náhodný svědek, který tudy procházel a zavolal na ně. Tento muž se i přes opakované výzvy stále policistům neozval.

Třetí násilník zatím ruce zákona uniká

Znásilněná dívka pak pomohla policistům sestavit pravděpodobné podoby pachatelů, které kriminalisté poskytli i médiím.

„Na základě toho jsme dostali asi dvě desítky tipů, z nichž nakonec zůstalo osm potenciálních pachatelů. Biologické a pachové stopy pak ukázaly na jednoho z nich. Při prověřování okolí jeho kamarádů jsme přišli i na druhého pachatele,“ prozradil kriminalista.

Třetího muže, který hrůzné počínání svých dvou kamarádů sledoval, zatím policisté ještě hledají. „Ale je jen otázka času, kdy ho dopadneme. Nicméně by pro něj bylo rozhodně lepší, kdyby se přihlásil sám,“ radí Švanda.

Osmadvacetiletý muž a jeho o tři roky mladší kamarád už mají za sebou bohatou kriminální minulost. „Několikrát jsme je vyšetřovali pro násilné trestné činy. Oba byli odsouzeni za trestný čin těžké ublížení na zdraví. Jeden z nich před třemi lety zaútočil na hlídku městských strážníků,“ informovala policejní mluvčí Jana Bartíková. Mladíci už nyní sedí ve vazební věznici, kam je poslal zlínský okresní soud. Dvojici mužů teď hrozí až osmileté vězení.

Policii se rovněž podařilo uzavřít i případ znásilnění, které se mělo stát na Vizovickém trnkobraní. Na policii se obrátila devatenáctiletá dívka s tím, že ji znásilnil muž ve stanovém městečku. „Podle její výpovědi měla v noci hledat svůj stan. V tom ji neznámý muž vtáhl do cizího stanu. Tam ji měl nejprve bít, pak vysvléct a znásilnit,“ popsal kriminalista Pavol Frolo.

Dívka znásilněna nebyla, byla namol

Násilníka měla vyrušit jeho přítelkyně, která se zrovna vrátila. Dívka mezitím ze stanu utekla jen ve spodním prádle a takto ji našla skupinka Slováků. Ti také přivolali policii. Muž se ženou měli mezitím stanové městečko opustit a odjet v modrém favoritu.

„Případem jsme se proto ihned začali zabývat a hledat toto modré auto. Nakonec se však ukázalo, že ke znásilnění vůbec nedošlo. Dívka byla velmi opilá a do stanu šla zcela dobrovolně,“ uzavřel kriminalista.

Policisté letos šetřili devět znásilnění, osm z nich už vyřešili.