„Na svůj profil v sociální síti napsal, že chce skoncovat se životem," uvedl mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental. Doplnil, že jeho přátelé na základě zprávy ihned kontaktovali policii.

S nešťastným mužem se policejnímu vyjednavači naštěstí podařilo navázat telefonické spojení. Muž byl údajně někde u rybníků poblíž Šumic. „Vyjednavač spěchal zachránit život v policejním autě, které se blikáním a houkáním snažilo co nejrychleji dojet na místo," doplnil Mergental.

Jízda nebyla ovšem rychlá, protože velká řada aut naprosto nereagovala na policejní majáky a neuvolňovala průjezd vozidlu IZS.

Po příjezdu do Šumic se vyjednavači podařilo najít muže, který seděl na břehu rybníka. Několik desítek minut s ním rozmlouval nad jeho životní situací, která jej dovedla až na pokraj života, který chtěl ukončit na břehu rybníka.

„Po delším rozhovoru se policejnímu vyjednavači podařilo muže přesvědčit o tom, že i přes veškeré problémy má cenu žít," dodal mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Vyjednavače dle jeho slov následoval k vozidlu bojkovických policistů, kteří jej převezli k lékařskému vyšetření. Muž nebyl nijak zraněný, ale vzhledem k jeho psychickému stavu,rozhodl lékař o převozu do nemocnice na další vyšetření. (poh)