„Mladík má popáleninový šok. Utrpěl popáleniny na zhruba padesáti procentech těla. Je ve velmi kritickém stavu," řekl Deníku v sobotu v podvečer Pavel Žára, mluvčí Fakultní nemocnice Brno, kam byl mladý muž transportován.

K hrůznému a nepochopitelnému případu byli v sobotu ve tři hodiny a čtyřicet minut přivolaní zlínští policisté. „Mladý muž vešel ráno krátce po třetí hodině do prodejny zdejší benzínové čerpací stanice, na pult obsluze položil stokorunu s tím, že si jde natankovat. Poté vyšel ven a u stojanu číslo jedna se polil benzínem za pár desítek korun," sdělila zlínská policejní mluvčí Lucie Javoříková.

MITAS v Otrokovicích. Ilustrační foto
Odbory zlínského Mitasu vyhlásily na 11. dubna několikahodinovou stávku

Poté vešel zpět do prodejny, ze které krátce na to vyběhl ven se slovy: "Sázka je sázka". Doběhl na hlavní cestu, kde se podpálil. Naštěstí se na místě nacházelo několik lidí, kdy dva z nich mladíka rychle uhasili. Svědci tohoto neskutečného činu mladíka přivolali záchranáře a hasiče. „V době příjezdu hasičů už byl muž v péči zdravotníků. Později byl transportován do Fakultní nemocnice v Brně," sdělil za krajské hasiče Roman Žemlička.

Lidé, kteří na benzínce během sobotního dne tankovali, nad skutkem mladíka kroutili nevěřícně hlavou. „Asi nevěděl, co se mu stane. Zřejmě se v životě nikdy nepopálil. A jestli to byla sázka? To raději ani nekomentuji," řekl například Pavel Novák ze Zlína-Malenovic.

„Zarazilo nás to, nemohli jsme tomu skoro ani uvěřit," konstatovala zase dvojice pracovnic, která měla odpoledne službu na benzínce.

Hořící balkon v osmém patře naštěstí neohrozil obyvatele domu.
V Napajedlích hořel balkon v osmém patře

Pracovnice benzínky: Je to zmařený život!
„Je to zmařený lidský život," řekla Deníku v sobotu v podvečer, sotva nastoupila do práce do prodejny v areálu čerpací stanice ve Zlíně-Loukách, pracovnice Petra T. Na časné ráno toho dne jen tak zřejmě nezapomene: v živé paměti má mladíka, který si u ní koupil pár litrů benzinu. Pak se jím u prvního stojanu polil a později zapálil.

„Dal mi peníze na pult s tím, že si jde natankovat. Neviděla jsem ale, že by měl s sebou nějakou nádobu na to, auto už vůbec. Ne. Pak šel ke stojanu číslo jedna, odtamtud z prodejny ale není vidět. Zřejmě se tam polil a pak zase přišel sem dovnitř. Vyhodila jsem ho, smrděl benzínem. Říkala jsem si, že se asi zbláznil. Pak to ale všechno nabralo jiný obrat. Nějací kluci jeli za ním a uhasili jej. Bylo to takové překvapení. Člověk ve tři hodiny ráno není zrovna plný reakcí," konstatovala pracovnice benzínky. I po hrůzostrašném zážitku však musela další den do práce. „Byl to šok, to je jasné," dodala.