K události došlo v sobotu 18. října. Když servírka kolem jedenácté hodiny večerní opakovaně upozornila jednu ze skupinek, které v restauraci seděly, že je příliš hlučná a vulgární, dvaadvacetiletý mladík dal servírce facku.

„Ihned se jí zastaly ženy sedící poblíž, agresivní muž ale začal fackovat i je. Jedna z žen proto vyšla ven přivolat policii. Do konfliktu se v té chvíli zapojila i šestačtyřicetiletá matka útočníka, napadených žen se zase zastali další hosté." uvedl mluvčí uherskohradišťských policistů Aleš Mergental.

Kromě facek a ran pěstí došlo k rozbití několika lahví s nápoji. Situaci uklidnila až přivolaná policejní hlídka. Ta se musela potýkat i s otcem opilého mladíka, které se jej snažil bránit před zatčením.

„Podezřelý mladík se pokoušel držet svého otce, nereagoval na výzvy, a tak jej policista svedl na zem, přiložil mu pouta a naložil ho do služebního auta. Tam se ovšem mladík neuklidnil a kopem se mu podařilo vytlačit okno," popsal Aleš Mergental.

Muž byl i se svými rodiči následně eskortován na policejní oddělení. Mladík i jeho matka nadýchali dvě promile alkoholu. Při napadení došlo k několika drobnějším zraněním, kdy byl zraněn i zakročující policista.

Uherskohradišťští policisté celou událost prověřují prozatím jako podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití, ale není vyloučeno, že se s postupem prověřování nebude jednat o trestný čin výtržnictví, za který ze zákona hrozí až dvouleté vězení.

ADÉLA BURÁŇOVÁ