„Čekala jsem před půlnocí v Uherském Hradišti na svého přítele, který mě měl přijet autem vyzvednout. Procházela jsem se na okraji Smetanových sadů poblíž klubu Mír. Najednou ke mně zezadu přistoupil mladý muž, který mě chytil za pravou ruku," uvedla po příjezdu kriminalistů dívka.

Údajně se k němu začala otáčet, když v tomto okamžiku ji druhý muž z levé strany trhl s kabelkou, kterou měla zavěšenou na předloktí.

„Jakmile se zmocnili kabelky, začali oba utíkat směrem k zimnímu stadionu. V kabelce byl telefon, několik mincí a kartičky zdravotní pojišťovny," sdělila devatenáctiletá dívka v noci policistům.

Nejdříve prý zavolala kamarádce a až po několika minutách na policii. Podle popisu se jednalo o dva mladé muže okolo dvaceti let, hubených postav a snědé pleti. Jeden z nich je asi 175 cm vysoký, s hnědýma očima výrazně posazenýma od sebe, má krátce střižené tmavé vlasy s „ulíznutou" krátkou ofinou. Byl oblečen do bílé mikiny a bílých kalhot. Druhý pachatel byl oblečen do světlé mikiny a tmavých džínů.

Při opakovaném výslechu ve čtvrtek po poledni strážci zákona zjistili, že se událost stala jinak, než žena večer předtím popsala. Byla opravdu v parku ve Smetanových sadech, ale seděla na lavičce. Před půlnocí k ní přišla dvojice popsaných mladíků. Jeden z nich se prý tvářil smutně a požádal ji, jestli by mu nepůjčila telefon, že se nemůže dostat domů.

„Důvěřivá neopatrná dívka podala svůj mobil neznámému muži. Ten si jej vzal a začal s ním pomalu odcházet. Slečna se zvedla z lavičky a začala odcházet za ním. Mladík ale zrychloval, až se rozběhl. Ten druhý popadl kabelku z lavičky a utekl taky," informoval o aktuální verzi případu uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental.

Mladá žena tak opravdu přišla o popsané věci, ale úplně jiným způsobem. A proč neřekla policistům pravdu?

„Protože prý nechtěla vypadat hloupě," dodal policejní mluvčí.

„Pokud se najdou svědci této události nebo by měli informace o popsaných pachatelích, ať se s těmito informacemi přihlásí na policejním oddělení nebo na lince 158. Případ tedy není prověřován jako loupež, ale jako krádež, za jejíž spáchání zákon ukládá až dva roky vězení," upřesnil Aleš Mergental.