Třiatřicetiletý muž, jenž je sám uživatelem této drogy, se podle policistů nejprve rozhodl, že ji bude vyrábět pouze pro svou potřebu. Výroba mu prý ale nedělala pražádné problémy a výsledný produkt byl podle něj velmi kvalitní. No a protože uživatelů z řad jeho známých bylo mnoho, zanedlouho drogu vyráběl ve velkém.

„Pořídil si zařízení, potřebné chemikálie, v zahraničí nakoupil léky a mohlo se začít. Drogu nejprve vařil v okolních lesích a to ze strachu z prozrazení. Poté ji začal vařit ve svém domě," upřesnila mluvčí policistů v Uherském Hradišti Milena Šabatová. Kriminalisté tam však v polovině října udělali domovní prohlídku a zrovna třiatřicátníka vyrušili ve chvíli, kdy pervitin vařil. Zajistili přitom kompletní výbavu k výrobě drogy včetně několika rostlin marihuany.

„Muž se u výslechu ke všemu přiznal. Za posledních osm let vyrobil téměř půl kilogramu této drogy. Rozsah výroby je nadále předmětem dalšího šetření," sdělila Milena Šabatová s tím, že dotyčný drogu vyráběl i přesto, že byl v minulosti za stejnou trestnou činnost již odsouzen. Nyní je jisté, že drogu v nejbližších letech neuvaří a ani nesklidí žádnou zahrádku s marihuanou. Hrozí mu totiž až desetiletý pobyt za mřížemi.