„K budově úřadu práce přišel 24. července po půl jedenácté dopoledne zřejmě starší muž sportovně oblečen do trička, kraťas a sandálů. Na zádech nesl batoh, v němž měl zřejmě štípací kleště. Přišel ulicí Jiřího z Poděbrad ke stojanům kol před úřadem, vybral si kolo, překonal zámek, hodil batoh na záda, nasedl na kolo a odjel pryč," popsal tiskový mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Třiatřicetiletý muž, který si své červené kolo Author Kinetic za osm tisíc korun před úřadem uzamknul lankovým zámkem, při příchodu nenašel ani kolo ani zámek. Krádež oznámil policistům, kteří začali pátrat po pachateli, kterého zachytila bezpečnostní kamera – starší muž s břichem a pokračující pleší.

Jiný starší muž je pachatelem i jedné z dalších krádeží, k níž došlo v Uherském Hradišti 28. května po čtvrté hodině odpoledne. „K aquaparku přijel starší muž s prošedivělými vlasy na kole. Zaparkoval jej ve stojanu mezi dalšími koly a s igelitovou taškou odešel na chvilinku do budovy. Jakmile byl vzduch čistý, vyšel zpět ke kolům," uvedl Mergental. Nešel ke svému, ale k zánovnímu bílému horskému kolu Merida Matts.

Z igelitky vtáhl kleště, přecvakl zámek, který spolu s kleštěmi dal do igelitky, nasedl a odjel. „Starší prošedivělý muž byl oblečen do šusťákové bundy a kalhot. Při chůzi mírně kulhal," doplnil popsi Mergental. Když vyšel sedmačtyřicetiletý majitel bicyklu z aquaparku, své kolo za dvanáct tisíc korun už nenašel a zavolal na policii.

Oba případy policisté prověřují jako podezření ze spáchání trestného krádeže, za který prozatím neznámým pachatelům bude po dopadení hrozit až dvouleté vězení. Pokud by se našel kdokoliv, kdo byl měl jakékoliv poznatky k pachatelům nebo krádežím samotným, ať je sdělí přímo uherskohradišťským policistům na obvodním ddělení nebo na lince 158.