Muž nejméně v posledním roce a půl nabízel kamenické práce po celé České republice. „Nejvíce zakázek se mu hrnulo ze Zlínského kraje, například z Nedakonic, Nezdenic, Ostrožské Lhoty na Uherskohradišťsku a pak Všeminy či Vlachovic na Zlínsku. A to proto, že v mnoha obcích si nechával své služby vyhlašovat i v obecním rozhlase,“ sdělila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Od důvěřivých lidí, kteří si od něj chtěli nechat opravit či rekonstruovat zejména hroby, pak požadoval zálohy od deseti až do šedesáti tisíc korun. Objednané práce pak ve větší míře neprovedl. „A ty, které nakonec po mnoha urgencích udělal, byly naprosto v nepřijatelné kvalitě. Muž navíc na tuto činnost neměl ani živnostenské oprávnění,“ podotkla policejní mluvčí.

Zlínským kriminalistům se zatím podařilo prokázat pachateli tři desítky podvodů, při kterých se obohatil o téměř šest set tisíc korun. Získané peníze používal pro vlastní potřebu. „Muže jsme zadrželi a obvinili z trestného činu podvod. Vzhledem k výši škody mu hrozí až osmileté vězení. Vzhledem k tomu, že podváděl opakovaně a hrozilo, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání, byl proto o víkendu na příkaz soudkyně zlínského okresního soudu předán do vazební věznice v Olomouci,“ informovala Bartíková.

Policie však vyzývá i další potencionálně poškozené klienty tohoto kamenického podvodníka, kteří zaplatili zálohu a oprav se nedočkali, aby se obrátili na zlínské kriminalisty prostřednictvím linky 158