Stalo se tak den poté, co se ve společnosti odehrála tragédie, při níž jeden z bývalých zaměstnanců postřelil dva své šéfy a pak i sebe. On sám a jednačtyřicetiletý člen managementu zraněním podlehli. V nemocnici stále zůstává čtyřiapadesáti­letý muž.

Opilý osmapadesátiletý muž vtrhl v pátek ráno do objektu tiskárny a kolem sebe pokřikoval, že všechny postřílí. Když jej chtěla vyvést ochranka, napadl i ji. Proto se zaměstnanci ihned obrátili na policii, která po čtvrtečním útoku nechtěla ponechat nic náhodě a nebezpečného muže zatkla. „Protože nadýchal 3,05 promile, mohli jsme jej vyslechnout až v sobotu, když vystřízlivěl. Policistům tvrdil, že svého pátečního jednání velmi lituje. Vysvětlil, že jednal jednak pod vlivem alkoholu a navíc ve stresu z tragédie. Prý nikomu nechtěl ublížit a neměl ani čím, protože žádné zbraně nevlastní,“ vysvětlila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Dodala, že kriminalisté mu nakonec ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu násilí proti skupině obyvatel a propustili jej. „Zanedlouho jsme však získali informace, že muž zřejmě neříkal pravdu, když mluvil o zbraních. Vzhledem k důvodnému podezření se za naší přítomnosti otevřela šatní skříň podezřelého zaměstnance,“ popsala dále mluvčí.

Kriminalisté se pak nad jejím obsahem nestačili divit. „Ve skříni měl hned tři zbraně, a to automatickou pistoli a dva perkusní revolvery. Doma jsme u něj našli i potřebná příslušenství, včetně nábojů. Zbraně jsme odeslali na balistickou expertízu do Brna, abychom zjistili, jestli s nimi v minulosti někdo nespáchal trestný čin nebo přestupek,“ řekla Bartíková.

Muži teď hrozí už druhé obvinění, a to z nedovoleného ozbrojování, protože nikdy neměl zbrojní průkaz. Nyní mu hrozí jednoleté vězení.

Čtěte také:

Manažer tiskárny zemřel, další zaměstnanec vyhrožoval střelbou