Důvěřivý senior na požadavek kývl a nechal se mužem a jeho společníkem odvézt do místa bydliště v ulici Štefánikova. Senior dvojici pozval k sobě domů, kde jim částku předal. Jako zástavu mu dali uzamčenou tašku, ve které se měly nacházet peníze v cizí měně. Muži vzali patnáct tisíc korun a z bytu odešli. Když se dopoledne nevrátili, tak jak slíbili, senior znejistěl a vše oznámil na policii. Ti po odstranění zámku zjistili, že v tašce se místo cizí měny nachází balíčky papírových kapesníků.

„Muži přijeli stříbrným vozem, pravděpodobně Toyotou. Oba byli v obleku s kravatou a působili slušným dojmem," informovala mluvčí policistů v Uherském Hradišti Milena Šabatová. První muž je podle jejích slov je ve věku do 60 let, pevnější postavy vysoké kolem 170 cm, má kulatý obličej a krátce střižené světlé vlasy. Na seniora mluvil lámanou němčinou. Druhý muž je tmavší pleti, ve věku do 40 let, štíhlé postavy vysoké kolem 170 cm a má velmi krátce střižené černé vlasy.

„Pachatelé jsou podezřelí z trestného činu podvod, na který zákon pamatuje až dvouletým vězením. Pokud by měl někdo k těmto mužům či jejich vozu nějaké poznatky, nechť je sdělí na linku 158," doplnila policejní mluvčí.