Mezi Kunovicemi a Starým Městem jel rychlostí 159 km/h místo povolené „devadesátky".

„Kontrolou policisté navíc zjistili, že auto má propadlou technickou prohlídku. Muž kauci zaplatil na místě," poznamenala inspektorka hradišťské policie Milena Šabatová. Stejně tak dopadl jednatřicetiletý řidič BMW, který ve středu večer projížděl Hlukem. Policisté mu naměřili rychlost 93 km/h. Také tento řidič zaplatil šestitisícovou kauci na místě. Oba vlastníky BMW ještě čeká přestupkové řízení.

S alkoholem se potýkají nejen řidiči za volantem, ale i cyklisté. Ve středu odpoledne spadl z kola kvůli alkoholu třiatřicetiletý muž, který nezvládl řízení.

„Po vypití jednoho litru vína a panáku rumu s kolem kličkoval na chodníku v ulici Náměstí Míru v Uherském Hradišti, až upadl. Policisté mu v dechu naměřili 2,78 promile alkoholu," informovala Milena Šabatová. Kvůli zranění byl převezen do nemocnice. Muž se dopustil přestupku proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu, za který mu hrozí pokuta pětadvacet až padesát tisíc korun.

Pod vlivem alkoholu si sedl za volant šestatřicetiletý muž, který projížděl v sobotu 8. června Podolím. Nadýchal 2,73 promile a ještě k tomu není vlastníkem řidičského oprávnění. Muž je podezřelý z trestného činu řízení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až jeden rok vězení, včetně zákazu řízení až na deset let.

Se zraněním skončila v Uherskohradišťské nemocnici osmatřicetiletá cyklistka, kterou ve čtvrtek večer srazil řidič audi v ulici Šafaříkova v Uherském Hradišti poté, co jí nedal přednost v jízdě.

„Řidič ji zřejmě v jízdním pruhu pro cyklisty přehlédl. U obou byla provedena dechová zkouška, která vyšla negativní. Celková škoda se vyšplhala na dvacet jedna tisíc korun," dodala inspektorka policie.