Za pokus vykrást nejméně tři bankomaty v Hodoníně, Břeclavi a Kunovicích si však vyslechli včera u krajského soudu ve Zlíně shodně jen tříletý souhrnný trest odnětí svobody s podmínečným odkladem na čtyři roky. K tomu jim byl nařízen probační dohled.

Obžaloba je vinila z toho, že nejméně ve třech případech se společně pokusili vykrást bankomat, který byl umístěn v budovách supermarketů. Celková hodnota uložených peněz v nich se pohybovala okolo šesti milionů korun. Ty se jim však ani v jednom případě nepodařilo ukrást, svým konáním na cestě k vytouženým penězům však ničili cizí majetek.

Kromě poškozených bankomatů způsobili škodu i supermarketům, které ve svých budovách měly bankomaty umístěny. Proto jim soud také uložil, aby společně zaplatili škodu, kterou takto způsobili, a to bezmála 300 tisíc korun. Se zbývajícími nároky odkázal soud poškozené na civilní řízení. Rozsudek je pravomocný, ani jedna ze stran se proti němu neodvolala a obžalovaní svůj trest přijali. Oba dva se však odmítli na dotaz Deníku k čemukoliv vyjádřit.

Motivem ke krádežím peněz z bankomatů měly údajně být finanční prostředky na léčbu nemocného syna jednoho z nich. „Berte to jako poslední a velké varování. Vemte rozum do hrsti a nezkazte si život. Je to pro vás velká příležitost," pronesl směrem ke Slovákům soudce Radomír Koudela.