„Zloděj vlezl do chatky a po jejím prohledání si odnesl  křovinořez, motorovou pilu, zahradnické nůžky, ale také několik krabiček cigaret včetně pěti litrů slivovice. Škoda je vyčíslena na 21 tisíc korun,“ informovala mluvčí policistů v Uherském Hradišti Milena Šabatová.

Policisté vyzývají všímavé lidi, kteří mají informace k této události, aby je neprodleně sdělili na nejbližší policejní oddělení.

„Pachatelé si rádi vybírají ke krádežím takové objekty, které jsou odlehlé nebo ke kterým lze dojet autem. Majitelé by tak měli zvolit pro své příbytky vhodné zabezpečení a pozornost upřít zejména na vstupní dveře a okna,“ upozorňuje Milena Šabatová.

Bytový dům v uherskohradišťské ulici Boženy Němcové, kde ve čtvrtek 29. září 2022 zemřela 89letá seniorka za podivných okolností
Vražda to nebyla, potvrdila pitva po úmrtí seniorky v Hradišti

Podle policistů není dobré nechávat cenné věci přes zimu v objektu a určitě není na škodu nechat si svůj majetek pojistit nejen proti krádeži, ale i proti požáru.

„Objekt nepravidelně navštěvujte i v zimě. Všímejte si pohybu neznámých osob či aut v okolí a nebuďte neteční. Dnes navštívil zloděj souseda, zítra se to může stát vám,“ dodala policejní mluvčí.