U soudu, který jí prodloužil vazbu do 7. února, měla možnost zatelefonovat rodině.

„Mluvila se svým otcem. Podle informací od honorárního konzula, který byl přítomen u soudu, je vzhledem k okolnostem stále v relativně dobrém fyzickém i psychickém stavu,“ uvedla Irena Valentová z tiskového odboru Ministerstva zahraničních věcí (MZV).

Na videu, které zveřejnil server Daily Pakistan, je patrné, že si mladá Češka už naplno uvědomuje, v jak těžké situaci se ocitla.

„Prosím, počkejte na mě a pokuste se mi pomoci,“ odpovídá Tereza H. na dotaz novináře, co by chtěla vzkázat domů do České republiky svým rodičům.

Jednadvacetiletá Hradišťanka Tereza H. chtěla z Pákistánu propašovat devět kilogramů heroinu.
Čecha vyhrožujícího Pákistánu zadržela plzeňská policie

Její právník Chaudhary Jawad Zafar pro pákistánský server uvedl, že jeho klientka prosila českou vládu, aby ji zachránila, neboť ve vězení panuje strašná situace. Tereza podle jeho slov plně spolupracuje s vyšetřovateli a je pravděpodobné, že případ bude během šesti měsíců uzavřen. Dodal také, že je příliš brzy na to spekulovat o délce jejího trestu.

Za pašování drog se v Pákistánu uděluje i doživotí či dokonce trest smrti. K tomu se ovšem obyčejně nepřistupuje i cizinců. V případě, že množství drogy nepřekročí deset kilogramů, pohybuje se výše trestu do 10 let.

Jednadvacetiletá Hradišťanka Tereza H. chtěla z Pákistánu propašovat devět kilogramů heroinu.
V Pákistánu zatýkají další osoby zapletené do případu Hradišťanky

Soud, který se konal ve středu 30. ledna, stanovil pouze prodloužení vazby do 7. února.

„Soudní řízení, které bude rozhodovat o její vině nebo nevině, se uskuteční ještě v první polovině února. Přesný termín se ale bude odvíjet od toho, kdy bude ukončeno vyšetřování,“ poznamenala Irena Valentová.

Ve vězení skončila jednadvacetiletá Češka poté, co byla ve středu 10. ledna zadržena na mezinárodním letišti ve městě Láhaur s devíti kilogramy heroinu. Namířeno měla přes Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech do Irska.. 

Jednadvacetiletá Hradišťanka Tereza H. chtěla z Pákistánu propašovat devět kilogramů heroinu.
Ježíš, on mě zabije, říká s hlavou v dlaních Češka zadržená v Pákistánu