Audi, v němž prchali pachatelé po přepadení benzinky v Trenčíně, údajně zcizili podnikateli ze Zlína.

Zlínská linka vede ale i od nedělního přepadení benzinky v Trenčíně. Opět lupiči údajně přeběhli do Zlínského kraje a opět si případ vyžádal přeshraniční spolupráci krajské trenčínské a zlínské policie. Nabízí se, že obě loupeže mají společné víc než součinnost obou policií na jejich objasnění.

„Případ je stále v šetření a spolupracujeme se zlínskou krajskou policií,“ potvrdil Deníku mluvčí krajské policie v Trenčíně Pavol Kudlička.

Zároveň označil médii naznačovanou možnou spojitost s případem přepadení poštovního vozu v Horném Srnie z června za pouhou spekulaci.

Ilustrační foto.
Lupiči v Trenčíně měli auto se zlínskou značkou

I když to však slovenská policie označuje za spekulaci, možná stopa po pachatelích přepadení benzinky v Trenčíně v noci z neděle na sobotu přesto zřejmě vede do Zlínského kraje.

Tentokrát na Uherskobrodsko na Mikulčin vrch, jen kousek od slovenských hranic.

Tou stopou má být vůz Audi, který pachatelé přepadené benzinky v Trenčíně použili při úniku z místa činu. Podle informací slovenské policie mělo zlínskou SPZ.

Ilustrační foto.
Ozbrojení muži jsou stále na útěku

Jak se podařilo Deníku zjistit z dobře informovaného zdroje, před několika měsíci mělo dojít na Mikulčině vrchu v soukromé chatě k ozbrojenému přepadení. Obětí této loupeže měl být Radek Menšík.

Veřejnosti je znám jako bývalý jednatel společnosti Morávia-Chem, který byl souzen za obří daňové úniky v kauze kolem Radka Březiny.

Při tomto přepadení čtyřmi ozbrojenými muži měl být společně se svým kamarádem zbit, svázán a okraden. Přišel nejen o kreditní karty, ale také o svůj zmiňovaný vůz Audi.

Pátrání po nebezpečných pachatelích, kteří měli v pondělí přepadnout vůz pošty v Hornom Srnie na Slovensku
Pátrání po poštovních lupičích nekončí. Policie našla několik předmětů

Touto loupeží se zabývala zlínská krajská policie, která to nepřímo potvrdila prostřednictvím mluvčího Petra Jaroše.

„Přepadení na Mikulčině vrchu dosud nebylo vyšetřeno – pachatel je neznámý,“ uvedl na dotaz Deníku.

K případu přepadení benzinky v Trenčíně pouze potvrdil, že spolupracují se slovenskými kolegy.

„Informace je však kompetentní poskytnout jen slovenská policie,“ potvrdil policejní mluvčí.

Ilustrační foto.
Zloději připravili důchodce o úspory, zmizelo mu přes sto tisíc

Trenčínský případ

Zloději v Trenčíně v noci na pondělí podpálili tři policejní auta pravděpodobně z toho důvodu, aby policisty zaměstnali a odvedli tak pozornost.

V jiné části města zatím vyloupili benzinku. Byli maskovaní a ozbrojení, podle slovenských médií ukradli asi čtyřicet tisíc eur. Při přepadení použili audi se zlínskou SPZ.

Auto pak nechali utopit v řece Váh a ujeli v jiném voze. Slovenská média spekulují, že loupež mohli provést stejní pachatelé, kteří v červnu přepadli poštovní dodávku v obci Horné Srnie a pak na čtyřkolce zmizeli v lesích na Zlínsku.

Případ Horného Srnie

V obci Horné Srnie na Slovensku došlo k přepadení poštovního vozu, při kterém si tři lupiči odnesli 17 tisíc eur a zmizeli na Slavičínsko, kde se ukrývali v lesích kolem obce Rokytnice.

Do pátrání se zapojily desítky policistů i vrtulník s termovizí, avšak bezvýsledně.

„Pátrání v tomto případě již neprovádíme,“ doplnil Petr Jaroš.