Ve čtvrtek se ale firma opět dostala do středu pozornosti: v nedaleké čističce odpadních vod v Bystřici pod Hostýnem se totiž objevila podezřelá pěna, která byla cítit rumem. Celou věc už proto šetří policie.

„Přítomnost neznámé látky nám nahlásili pracovníci čističky," vysvětlila už ve čtvrtek krajská policejní mluvčí Jana Macalíková. Dodala, že policie zatím nemůže vyloučit souvislost s metanolovou kauzou. O kterou likérku šlo, sice neupřesnila, v pátek ale vyšlo najevo, že případ souvisí právě s chvalčovským provozem.

Vyjádření majitele likérky Drak Pavla Čanigy se zatím Deníku získat nepodařilo, společnost se ale podle dostupných informací hájí tím, že pracovníci likérky v noci na čtvrtek pouze vymývali barely od alkoholu a splašky nechali odtéct do kanalizace.

V pátek také vyšlo najevo, že největší množství zadržených lahví s otráveným alkoholem nese podle všeho právě etikety chvalčovské likérky. Podle informací České televize jich například na Slovensku policie objevila hned sedm tisíc. Likérka ovšem od počátku tvrdí, že je pouze někdo zfalšoval, a odmítá také případné spojení se zadrženými v případu otráveného alkoholu: v médiích se totiž objevily informace o tom, že jeden z obviněných měl údajně vystupovat právě s vizitkou chvalčovské společnosti.

Likérku hned ve čtvrtek spolu s úředníky městského úřadu, celníky a hygieniky navštívili policisté, kteří odebrali vzorky k expertize. „Její výsledky prozatím nemáme k dispozici," upozornila policejní mluvčí Macalíková.

Autor: ČTK, zpravodajové Deníku