Pomyslný titul majitelek nejkrásnějších očí v kategorii dítě patří šestnáctiměsíční Nikol Hradilové, která se stala se ziskem 452 hlasů absolutní vítězkou soutěže, a v kategorii dospělí čerstvá maturantka Lucie Kadlčáková. O vítězství bojovalo po dobu tří měsíců celkem sto sedmnáct soutěžících. Podle ředitelky centrály cestovního ruchu Dany Daňové svědčí počet účastníků o tom, že jsou lidé na Zlínsku hraví a soutěživý.

„Celkem se přihlásilo 60 dospělých, 55 dětí a 2 zvířata. Naštěstí se nepotvrdila moje obava před soutěží, že vyhraje volí oko a my nebudeme vědět, co s tím dělat," upřesnila organizátorka soutěže Barbora Janečková s úsměvem.

„Výhra mě překvapila, ale moc potěšila. Sama sociální sítě nepoužívám," prohlásila studentka Lucie Kadlčáková. Obě vítězky získaly za úspěch soutěži poukázku na dovolenou. Nikol Hradilová se podívá
i s rodiči do Všemin, Lucie Kadlčáková do Luhačovic. (zut)

Oči jako pomněnky má vítězka soutěže

Soutěž o nejkrásnější oči Východní Moravy. Na snímku Nikol HradilováNetradiční rozhovor s absolutní vítězkou soutěže O nejkrásnější oči, šestnáctiměsíční Kloboučankou Nikolkou Hradilovou.

Nikolko, víš, jakou máš barvu očiček?

Holčička jen zamrká. Maminka: Nikolka má modrá očička.

Co děláš ráda?

Nikolka vykulí oči a podívá se na tatínka. Maminka: Nikolka jezdí s kočárkem, koupe se v bazénku, houpe se na houpačce.

Zlobíš někdy maminku, Nikolko?

Malá výherkyně pozoruje organizátorku s fotoaparátem.

Maminka: Zlobí, když se jí nechce spinkat, když jí rostou zoubky. Jinak je hodná.

Fotíš se ráda, Nikolko? Usmíváš se, když někdo dělá blik blik?

Tatínek: Nefotí se, raději se dívá do zrcadla.

M: Ráda pózuje.

T: Často na sebe dělá do zrcadla ksichtíky.

Tatínek se zapitvoří a Nikolka zatleská ručičkama.

M: Umí ukázat třeba smutný obličej.

Ukážeš mi, Nikolko, smutný obličej?

Holčička otevře pusinku.

Maminka: Ukážeš smutnou Nikolku? Jak dělá smutná Nikolka?

Malá výherkyně se zaculí.

Tatínek: Tak dneska asi ne.

Jak se těšíš na dovolenou?

Malá slečna dostává od pořadatelů balonky, které ihned upoutají její pozornost.

Tatínek: Těší se, těší.

Co máš ještě ráda, Nikolko?

Nikolka zkoumá žlutý balonek.

Maminka: Má ráda zvířátka. Když vidí pejska, je nadšená. Taky má ráda Mickey Mouse.

Co ráda papáš?

Holčička se usměje a ukáže zoubky. Maminka: Zeleninku a ovoce. A moje mlíčko.

Dívka s nejkrásnějšíma očima chce být porodní asistentkou

Soutěž o nejkrásnější oči Východní Moravy. Na snímku Lucie Kadlčáková..Čerstvá maturantka Lucie Kadlčáková zvítězila v soutěži O nejkrásnější oči východní Moravy. O tom jak vznikala soutěžní fotografie, o důležitosti fyzické krásy a o podpoře ze strany rodiny a přátel se rozhovořila mladá slečna, která se chce ze všeho nejvíce stát porodní asistentkou.

Vítězství v této netradiční soutěži krásy začíná, jak už to tak bývá, tím, že dívku do soutěže přihlásila maminka. „Vybrali jsme fotografii z mého školního tabla, které bylo trochu morbidní. Jelikož jsem studovala na zdravotní sestru, fotili jsme se s umělými orgány. Do soutěže jsem poslala pouze výřez obličeje," směje se vítězka Lucie Kadlčáková.

Oči jí známí chválí

Dívka se nikdy předtím do žádné soutěže krásy nezapojila.

„Nemyslím si, že je fyzická krása to nejdůležitější, a rozhodně se nedomnívám, že mám nejkrásnější oči. Určitě je tu spousta jiných krásnějších. Svého přítele jsem určitě jen na své oči nenalákala," uvedla mladá slečna, která je z pochval organizátorů rozpačitá. Na druhou stranu přiznává, že jí oči známí chválí často. Rodina i přátelé ji v soutěži podporovali.

„Kamarádi mi dávali hlasy na Facebooku. Některé jsem kontaktovala prostřednictvím maminčina účtu, protože sama tuto sociální síť nepoužívám," překvapila svou odpovědí čerstvá maturantka, která ve svém volném čase ráda sportuje a povídá si s přáteli.

Malováním očí Lucie Kadlčáková příliš času netráví. „Občas když jdu do města, si dám linky a stíny, ale to mi zabere maximálně 15 minut," uvádí mladá slečna, která brýle nenosí, i když už má na každém oku přinejmenším půl dioptrie.

Na pobyt v Luhačovicích, který získala jako cenu, se vypraví s maminkou. „Pojedeme co nejdřív. Už se těším, jak si tam odpočinu," uzavřela vítězka Lucie Kadlčáková s úsměvem.