Erotický klub provozovala dvojice mužů takřka celý rok hned na dvou místech ve Zlíně. Od loňského dubna do prosince byli nejprve na sídlišti Jižní Svahy, v lednu své působiště přesunuli o kousek dál, na Mokrou, do přízemí jednoho bytového domu. A tam jejich „podnikání" vydrželo až do května tohoto roku.

Pracovalo zde asi deset dívek a žen

V domě nyní bydlí dvě rodiny, které jsou zároveň spoluvlastníky. Třetí majitel se odstěhoval a celé spodní patro přebudoval na nebytové kanceláře a prostory, které pronajal sedmatřicetiletému muži a jeho o pět let mladšímu známému. Tedy majitelům klubu. „Ti zde zaměstnávali asi desítku žen," přiblížila mluvčí zlínské krajské policie Jana Macalíková.

Nejenom pro obyvatele domu, ale i širšího okolí se tak život v jindy poklidné ulici stal doslova peklem. „V lednu mi volala sousedka, že se nám do domu stěhují noví lidé. Prý tam vynášejí postele. Od té doby jsme se už nevyspali," popisovala jedna ze spoluvlastnic domu, která si nepřála uvést své jméno. Sedm dnů v týdnu, ve dne i v noci totiž k privátu najížděly desítky aut plné klientů.

A reklamu měli nejenom v novinách, ale i na letácích a internetových stránkách. Škála klientů byla podle svědků velmi široká. Šlo o velmi mladé muže, ale i postraší pány či dokonce dělníky v montérkách, kteří přijeli rovnou dodávkou. „Jeden měsíc jsme to dokonce počítali. Zapisovali jsme si každé auto, které tu přijelo mezi sedmou ráno a šestou večer," poznamenala dále žena. Číslo se vyšplhalo na 105 vozů různých značek. „A to netuším, kolik jich přijíždělo v noci. Občas tu ale byla ulice tak obskládaná auty, že nebylo prakticky ani možné mezi nimi projít, natož vůbec kde zaparkovat vlastními auty," podotkla svědkyně.

Obyvatele i sousedy trápil v noci hluk

Celý ten kolotoč museli obyvatelé ulice i domu snášet čtyři měsíce. „Byl tu neustálý hluk. Nejenom od lidí, kteří někdy i notně opilí přijížděli v noci nebo i nad ránem a křičeli tu na celou ulici. Ale rámus se ozýval i z pokojů," popisovala dále šedesátiletá obyvatelka. Často si tak museli domácí skrze stěnu vyslechnout i různá peprná slova či věty. Nebylo snad prakticky noci, aby buď ona nebo někdo ze sousedů nevolali o pomoc policii či městské strážníky.


Ve chvíli, kdy kriminalisté dostatek důkazů udělali tomuto klubu přítrž a celé osazenstvo v květnu pozatýkali. „Vrchní komisaři oba muže obvinili z trestného činu kuplířství. U výslechu dlouho tvrdili, že pouze pronajímali pokoje, posléze se přiznali, že jim dívky polovinu svého výdělku musely odevzdávat," vysvětlila dále mluvčí policie Macalíková.

Pro obyvatele domu to znamená obrovskou úlevu. „Konečně máme zase klidné noci, kdy se opět můžeme vyspat. A za to bych chtěla za nás všechny zlínským kriminalistům moc poděkovat," vzkázala šedesátiletá žena s úlevou. Přesto všechno ale sousedy strach z pomsty od bývalých majitelů neopouští. „Už mi jeden z nich vyhrožoval, ale ihned jsem to oznámila na policii, která to vyřešila," nastínila ještě.

Pro policii je to již třetí úlovek za rok

Klidné noci zřejmě teď naopak nemají oba zatčení pánové. „Prostituce jako taková trestná v České republice není, pokud se neprovozuje v blízkosti škol nebo po

Za poslední rok jde již o třetí podnik jehož činnost se policistům podařilo ukončit. V prvním případě šlo o „masérský salón" na Jižních Svazích, jehož majitelka už si ve vězení odpykává svůj šestiletý trest mimo jiné i za to, že v podniku zaměstnávala nezletilé dívky. V dubnu policisté udělali přítrž i „penzionu" ve zlínské části Malenovice.dobných zařízení. Za kuplířství neboli kořistění z prostituce však hrozí trest odnětí svobody. V tomto případě oba pánové mohou skončit ve vězení až na čtyři roky, případně až na osm let," upozornila dále policejní mluvčí.

Podle mluvčí Macalíkové se podobné případy poměrně těžce vyšetřují, a také dokazují. „Není to vůbec jednoduché, ale máme své metody, které však z taktických důvodů nebudeme prozrazovat," konstatovala ještě závěrem.

Zlínští kriminalisté ukončili činnosti dalšího erotického klubu ve Zlíně. Tentokrát šlo o privát, který byl v jednom z bytových domů na Mokré.