„Udělala jsem slušný pokrok v procesu zotavování a chci si dopřát šanci, že budu mít příležitost hrát na jednom ze svých nejoblíbenějších turnajů," uvedla dvojnásobná wimbledonská vítězka. Tu vyřadil z letošní sezony útoku lupiče, který ji v jejím vlastním bytě před loňskými Vánoci pořezal levou ruku.

Jak je ale opravdu reálný start tenisové hvězdy na druhém grandslamovém turnaji sezony? To se zatím neví. Poranění její levé ruky bylo vážné. Petra Kvitová musela podstoupit operacia předpokládalo se, že bude minimálně na půl sezonyz kurtu úplně vyřazená.

Vyhlášení Sportovce Olomouckého kraje za rok 2016 v Prostějově
Prostějov ovládl anketu o sportovce kraje. Titul má Kvitová

Informace ke startu Petry Kvitové na prestižním French Open pak uvedl do souvislostí Karel Tejkal, její mediální zástupce.

„Bylo by neodpovědné dělat teď optimistické prognózy. Není to tak, že se Petra přihlásila, ale na listu je automaticky a nepožádala o vyškrtnutí, nechtěla se zbavit teoretické možnosti startu."

Ruka se podle Kvitové hojí rychle, ale přehnaný optimismus krotí na sociálních sítích i samotná hráčka: „Bohužel to nutně neznamená, že budu připravená v Paříži hrát, ale že dělám všechno možné, abych měla šanci a udržela si pozitivní myšlení."

„Vše co Petra dělá je v každodenní kooperaci s lékaři," dodal Karel Tejkal.

Druhý Grand Slam sezony začne už 28. května, do té doby bude jasné, zda se česká tenisová hvězda vrátí v rekordně krátkém čase. Kvůli nucené přestávce se bronzová medailistka z loňské olympiády z Ria de Janeira propadla v žebříčku WTA na čtrnácté místo.

To, že návrat na tenisové výsluní bude těžký, potvrdil Deníkui Jiří Novák, bývalá světová tenisová pětka.

„Ruka je pro tenistu to nejdůležitější, takže když je zraněná, nemůžete nic, prostě se nedá hrát. Rozpadne se vám technika, švih, úder. Celá hra se vám rozpadá. Zranění ruky je pro tenistu velký problém," líčil Novák.

VZOREM MŮŽE BÝT JUAN DEL POTRO

Zkušený český tenistaa trenér, ale zároveň dodává, že návrat mezi světovou špičku není nereálný.

„Nejlepším příkladem bude Argentinec Juan-Martin Del Potro. Ten pokud vím má za sebou dvě nebo tři operace zápěstí. Z tenisového žebříčku dokonce na nějakou dobu vypadl a vždy se dokázal vrátit. Vyhrál US Open, loni si z olympiády dovezl medaili a vyhrál i Davis Cup. Podle mě je to nejlepší příklad, toho, že se jde vrátit," řekl Jiří Novák.

PO PACHATELI SE ZATÍM BEZVÝSLEDNĚ PÁTRÁ

Po muži, který 20. prosince Petru Kvitovou v jejím prostějovském bytě přepadl, policie stále pátrá.

Odměna za informace, které pomohou s jeho dopadením se mezitím už vyšplhala na půl milionu korun. Když ke sto tisícům, které nabídli kolegové Petry Kvitové z prostějovského klubu přidal dalších čtyři sta tisíc korun neznámý dárce.

„Jeho cílem bylo dát vyšetřování nový impulz, a proto nabídl navýšení odměny. To bylo po konzultaci s námi, agenturou Petry a hlavně Policií České republiky shledáno jako přínosný podnět," uvedl tehdy v tiskové zprávě Karel Tejkal z agentury Česká sportovní.

Petra Kvitová na Lanzarote oslavila své 27. narozeniny
Kvitová slavila 27. i 1. narozeniny. Pachatel útoku stále uniká