Místní pekařky se opět podělí se zájemci o své zkušenosti při speciálních kurzech.

„Poprvé jsme je pořádali loni a byl o ně velký zájem, takže v nich pokračujeme i letos. Kurzy pečení frgálů se budou konat v červenci a srpnu v úterý a sobotu. Účastníci se během tří hodin dozvědí zajímavosti o výrobě i historii koláčů a pod vedením pekařky si zhotoví svůj vlastní frgál, který si odvezou domů i s receptářem a zástěrou na památku. Kurz je vhodný i pro děti. Vzhledem k zájmu je určitě lepší si účast rezervovat předem,“ uvedla Martina Žáčková, mluvčí Resortu Valachy.

NEJOBLÍBENĚJŠÍ? HRUŠKA A TVAROH

Ten se zabývá vlastní výrobou frgálů od roku 2013. Zásobuje jimi restaurace svých tří hotelů Lanterna, Horal a Galik a prodává je i volně přímo „od pece“ kolemjdoucím turistům. Podle pekařky Pavly Stoklasové jich denně napečou kolem stovky.

„Nejoblíbenější jsou frgály hruškové a tvarohové,“ prozradila pekařka.

Gril srub Razula, v němž se kurzy budou konat, se nachází v areálu dětského zábavního parku Razulák.

„Než se maminka či jiný člen rodiny naučí frgály, mohou se tu děti zabavit na řadě atrakcí, dvakrát denně se konají animační programy na různá témata,“ dodala Žáčková.

Navíc nedaleko je také relaxační centrum Wellness Horal s termálními bazény, Kulíškova naučná stezka či rozhledna Miloňová.

Hosté mohou využít i letní pobyty s neomezeným vstupem do Wellness Horal, masáží pro rodiče a animačními programy určenými pro děti.

GOLF PRO DĚTI I VÍKENDY S GRILOVÁNÍM

Kromě pekařských kurzů chystá Resort Valachy na léto i další lákadla.

Zajímavostí jsou třeba každodenní lekce jógy s indickým lektorem u hotelu Horal nebo Golf pro každého – program připravený pro úplné začátečníky a rodiny s dětmi.

Na terase Horalu se budou konat středeční podvečery s živou hudbou a víkendové grilování, na začátek léta se chystá otevření nového hřiště u hotelu Horal. Gurmáni se mohou těšit na nové Letní menu ve Spa hotelu Lanterna.

V sobotu 29. července ho mohou návštěvníci ochutnat i s komentářem šéfkuchaře Pavla Václavíka a majitele vinařství Veverka Libora Veverky. (ex)