Pohřešování Miroslava Krále prý nahlásil bystřickým policistům jeho otec až v sobotu ráno. „Miloslav Král z Bystřice pod Hostýnem v úterý 2. dubna 2013 v 11 hodin odešel z domu a doposud se nevrátil ani o sobě nepodal žádnou zprávu," informovala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Miloslav Král podle ní už v minulosti několikrát z domova odešel, ale pokaždé se nejpozději do tří dnů vrátil. „Jedná se o osobu, která potřebuje pravidelně brát léky. Ty ale u sebe nemá," podotkla Kyšnerová.

Pohřešovaný muž může být podle ní dezorientovaný a mít úzkostné stavy. Není však nebezpěčný. „Hledaný se straní lidí. Neohrožuje sebe ani druhé," uvedla tisková mluvčí.

Pohřešovaného policie intenzivně hledá. Bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání. „Miloslav Král je 180 centimetrů vysoký, štíhlé postavy. Má modré oči, oválný obličej a krátké světle hnědé prošedivělé vlasy. Oblečen byl do modrých riflí a červené zimní bundy s reflexními pásky. Na nohou měl šněrovací zimní boty šedé barvy. Na hlavě může nosit pletenou čepici tmavé barvy," informovala Kyšnerová.

Policisté prý prověřili okolí bydliště, silniční tahy, nádraží a další místa, kde se shromažďují lidé. „Zjistili, že dne 2. dubna 2013 v 19:10 hodin byl náhodně kontrolován kolegy v České Třebové na Hlavním nádraží," uvedla mluvčí kroměřížské policie.

V té době však ještě nebyl Miroslav Král nahlášen jako pohřešovaný. „Jeho otec se domníval, že se vrátí domů sám, tak jak tomu bylo v minulosti již několikrát," řekla mluvčí.

V sobotu 6. dubna byl v o půl šesté večer pohřešovaný prý spatřen v obci Loket na Benešovsku. „Pohybuje se poblíž železnic. Nemá u sebe žádné peníze," dodala Simona Kyšnerová.

Informace o hledaném mohou občané poskytnout na kterémkoliv obvodním oddělení Policie ČR nebo na bezplatné lince 158. 

Autor: Veronika Pudelková