Další děj tam pak na sebe nenechal dlouho čekat. Na „místo činu“ se přihnaly skupinky namlsaných lidí, jež tam vzápětí rozpoutaly doslova objednávkový tanec. Například šest válců tlačenky si nedočkavci rozebrali během půl hodiny a po škvarcích z celého kotle se doslova zaprášilo za neuvěřitelných patnáct minut.

„Někteří nedočkaví se s konvičkou v ruce chodili ptát už od rána, a došli i třikrát. Vrcholem všeho byl zájem o škvarky. O jejich poslední dávku se totiž skoro strhla rvačka,“ přiznal organizátor této své premiérové akce Lukáš Kadlček a okamžitě si ze své zkušenosti vyvodil jednoznačný závěr.

„Doba se sice změnila, ale tradičních kulinářských hodnot se tady na Slovácku naštěstí držíme dál, což znamená, že to s námi až tak špatné nebude,“ poznamenal.