Toto mezinárodní studentské klání, mistrovství republiky oborů kuchař, cukrář, číšník, se uskutečnilo v prvním březnovém týdnu na brněnském veletržním výstavišti jako doprovodný program veletrhu Salima.
„Do letošního ročníku soutěže se opět probojovaly i naše studentky. Zlatá Marcela Kuželová za obor cukrář, která připravovala čtyři porce moderního teplého dezertu Pupáky v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou na přípravu dezertu je mák, tvaroh a povidla, která jsou kreativně doplněna a obohacena prvky tradiční české kuchyně, což vyplývá ze soustavné propagace naší národní kuchyně,“ přiblížila soutěžní klání pedagožka SŠPH v Uherském Hradišti Miroslava Malušková.
Soutěžní obor číšník reprezentovala podle jejích slov stříbrná Monika Dobiášová ze studijního oboru hotelnictví a turismus, která připravovala ovocný dezert v tradičním pojetí regionů, a sice Jablečné lívancové duo s vlašskými ořechy na karamelu a hruškovo-bezinkovou omáčkou. Jako teplý nápoj nachystala Tajemného anděla pro dvě osoby před zraky hostů.
„Jazyková zkouška a komunikace s hostem v anglickém jazyce byla excelentní. Studentky z naší školy opět potvrdily, a to před náročnou porotou složenou z předních odborníků, že se v moderní gastronomii dokonale orientují a že si mohou měřit své síly s konkurencí,“ doplnila Věra Matušková, která studentky na soutěž společně s Miroslavou Maluškovou připravovala.