„K dispozici měli návštěvníci 160 lahví z nabídky firmy Víno Jakubík. Šlo o vína převážně s vysokými přívlastky. Nejstarší bylo Rulandské modré z roku 1984. Mezi další stovkou vzorků pak byla vína z několika zemí Evropy, včetně rakouských, německých, francouzských či slovenských,“ uvedl František Jakubík.

Dlouholetým návštěvníkem těchto akcí ve Zlechově je Miloslav Cabala z Trenčína. Ten si tam v sobotu ze všeho nejvíc cenil vín odrůd Chardonnay i Sauvignon. „Ovšem Jakubíkův ryzlink, to je světová špička,“ pochvaloval si Cabala. S tím souhlasil také Jan Menšík z Rohatce. „Ryzlinky jsou tady opravdu vynikající. Mně ale chutnají i ostatní zdejší vysoce přívlastková vína s minimem kyselin,“ doplnil Menšík. Za vinařský spolek z Přerova se vyjádřil Ladislav Mazák, jenž ochutnávky vín ve Zlechově navštěvuje už pátým rokem. Tomu se v sobotu zamlouval Cabernet Sauvignon a Frankovka ročníku 2006. Mezi návštěvníky akce se objevili také někdejší uherskohradišťský farář Petr Dujka či specialista na výrobu slovenských šumivých vín Ján Hacaj.

Mezi zvěřinovými specialitami si bylo možné pochutnat z nabídky daňčích, jeleních či kančích delikates, připravených kuchařským týmem velehradského hotelu Mlýn. Dokonalost prožitku doplňovala hudební kulisa servírovaná Cimbálovou muzikou Jaroslava Čecha a zlínským orchestrem Marathonband.