Obrací se proto znovu na veřejnost s nabídkou spolupráce, tentokrát na velikonočním receptáři. Záměrem je získat osvědčené recepty na beránky a mazance z jednotlivých obcí i měst Uherskohradišťska.

K soupisu surovin a postupu zpracování je vhodné přiložit i fotografii. Příspěvky, jež do muzea dorazí, zařadí jeho pracovníci do celkového receptáře velikonočních sladkostí. „Výsledek této autorské spolupráce s veřejností bude představen v sobotu 31. března od devíti do dvanácti hodin v hlavní budově Slováckého muzea,“ informovala Kateřina Kamrlová, programová pracovnice Slováckého muzea.

Receptář si budou moci zájemci prohlédnout na další akci hradišťského muzea s názvem Jaký by byl beránek a mazanec, bez koření, bez vajec? Každý z návštěvníků si pak soubor předpisů odnese s sebou domů.

Příspěvky zasílejte do pátku 23. března na adresu: Slovácké muzeum, etnografické oddělení, Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště nebo na e-mail: katerina.kamrlova@slovackemuzeum.cz.