„Nejvíce destilátů tradičně přinesli místní, ale soutěžili tam také pálenky z Bohumína, Vnorov, Prostějova nebo Sudoměřic," prozradil hlavní pořadatel a zároveň předseda pořádajícho TJ Sokol Jankovice Milan Sentl. Z těch méně tradičních mohli návštěvníci degustace ochutnat třeba oskerušovici z Jankovic nebo pálenku z rynglí či mirabelek.

„Máme družbu se Starým Městem, Salaší, Spytihněví či Jalubím, přivezeme k nim láhve a oni nám je naplní," pousmál se Milan Sentl.

Krátce před tím, než začala přítomné bavit skupina Cyrhóza, vyhlásili pořadatelé vítěze jednotlivých kategorií. Mezi 144 vzorky trnkových pálenek získal nejvíce bodů Josef Niesner ze Salaše, následovali ho Stanislav Měrka ze Starého Města a Rudolf Kutálek z Jankovic. Nejlepší peckovici vypálil Lubomír Karafiát z Prostějova a za hruškovici si odnesla cenu Anna Šimčáková ze Spytihněvi.