Za La Botellou stojí krásná žena, milovnice vína a někdejší uherskohradišťská tisková mluvčí Petra Zemčíková. Právě její vztah ke slovácké metropoli ji ponoukl 
k netradičnímu nápadu. Nabídnout jihoevropská vína návštěvníkům slováckých slavností vína.

A to přímo v mařatickém sklepě u Pospíšilů. „Je to taková dvojitá premiéra. Pro nás i pro slavnosti vína. My budeme dělat poprvé degustaci španělských vín v pravém slováckém vinném sklípku. A na slováckých slavnostech bude mít premiéru víno z těchto oblastí. Jde nejen o konfrontaci různých vinařských velmocí, ale zároveň i o velkou výzvu," těší se Petra Zemčíková.

La Botella představuje vína z renomovaných oblastí Španělska a Itálie. „Na mezinárodní scéně tato vína běžně sklízí úspěchy, v naší nabídce nechybí vítězové nejdůležitějších soutěží z Bruselu, Paříže anebo Londýna. Čekali jsme, co to udělá s českými sommeliéry. A výsledkem je například to, že z největšího středoevropského gurmánského veletrhu „Víno & delikatesy" v Praze jsme si odnesli zlatý, stříbrný i bronzový pohár pro nejlepší zahraniční červená vína na českém trhu, což se 
v historii veletrhu ještě nikomu nepodařilo," vysvětluje Petra Zemčíková.

A v čem je zásadní rozdíl mezi jižanskými víny a těmi slováckými? „Červená vína jsou především daleko vyváženější, naše podmračené podnebí kvalitnímu červenému nesvědčí. A bílá vína z jihu jsou úplně jiná než ta místní, například jsou extrémně suchá, ale i přes velmi nízkou cukernatost v nich není cítit nepříjemná kyselost," uvádí její partner Petr Lipovský.

V Mařaticích bude možné ochutnat průřez vzorků La Botelly. „Samozřejmě otevřeme i naše oceněná vína. A připravíme i gurmánské speciality, jako jsou sušené šunky, vyzrálé sýry a chorizo (klobásu) na grilu," říká Petra Zemčíková.