Zpočátku to budou operní a baletní představení z milánské La Scaly, Pařížské opery a Royal Opera House v Londýně a moderní balet v podání holandského Nederlands Dans Theater. Kino promítne také nejlepší operní představení ze Salcburského festivalu. „Poskytovatelé však již nyní přislíbili, že nabídku později obohatí rovněž o divadelní představení a přenosy koncertů nejrůznějších žánrů: od klasické hudby přes rock až k elektronice," dodal ředitel Městských kin Uherské Hradiště Josef Korvas.

Speciální nabídka čeká diváky ve čtvrtek 4. října. Pořad pod názvem Žižkovské divadlo Járy Cimrmana: České nebe je narozeninovou oslavou 45. výročí existence Žižkovského divadla Járy Cimrmana v přímém přenosu.

Během slavnostního večera bude ve speciální verzi uvedena hra České nebe. „V rámci přenosu, kdy se vůbec poprvé satelitně přenáší do kin české představení, se na plátně odehraje hned několik překvapení, která slibují, že se tento večer stane pro diváky nezapomenutelným zážitkem," láká už nyní Jaromír Orel z Městských kin. (jo)