O stále větší oblíbenosti zahradních bazénů svědčí i fakt, že prodejcům a dodavatelům tohoto zboží se rok od roku zvyšují tržby. „Teď už prodej trošku stagnuje. Je to ale tím, že prázdniny pomalu končí a lidé za sebou již mají dovolené. Na začátku prázdnin jsme však zaznamenali velký zájem o velké zahradní nafukovací bazény,“ prozradila vedoucí prodejny se sportovním zbožím ve Starém Městě Zuzana Melichárková.

S větší poptávkou po bazénech se letos setkali i v jedné nivnické firmě, která je vyrábí. „Maličko zvýšený zájem oproti minulému roku jsme opravdu pocítili. Naše společnost se však zabývá ještě jinými doplňkovými službami, takže nelze odhadnou přesný počet,“ zmínila zaměstnankyně nivnického výrobce Dagmar Chovancová.

Ten, kdo si bazénový „luxus“ dopřeje, musí o něj pravidelně pečovat. „Je nezbytné, abychom náš bazén permanentně filtrovali, vysávali vodním vysavačem a hlavně dezinfikovali. Když to děláte opravdu poctivě, vaše časová i finanční investice se vám vrátí,“ podělil se o své zkušenosti Roman Vaněk ze Starého Města. Přitom dodává, že měsíčně jej nákup dezinfekčních prostředků může přijít až na tisíc korun. Podobnou zkušenost má i Marie Velecká z Uherského Brodu. „Nejde jen o peníze, jde i o čas, který musíte každý týden čištění obětovat. S manželem pravidelně kontrolujeme pH a koncentraci chlóru. Samozřejmostí je čištění filtrační vložky či každodenní odstraňování hmyzu z hladiny síťkou.“

Nákupu bazénu však ani jeden nelitují. Hlavním důvodem k jeho pořízení byl nedostatek času a velké vytížení v zaměstnání. „Pracuji sice doma, ale jsem neustále zavalen tolika povinnostmi, že by mně na návštěvu koupaliště ani nezbýval čas,“ dodal Vaněk. Nezanedbatelnou výhodou je i soukromí, které zahrada skýtá. „A taky už nejsem nejmladší a nestojím o pohledy lidí na koupališti,“ směje se paní Velecká.