„Příčinou požáru byla technická závada na zařízení. Kuchař tvrdí, že fritézu, která měla podle spekulací oheň zavinit, vypínal. V půl druhé v noci recepční kuchyň kontrolovala. Hořet začalo v pět hodin ráno,“ uvedl Hájek. Podle něj zachránili hasiči svým bleskovým příjezdem i zásahem vybavení hotelu za další dva miliony.

„Hasiči byli na místě za sedm minut od výjezdu a v dýchacích přístrojích okamžitě pronikli do hořící kuchyně. Požár uhasili asi po půlhodině zásahu,“ prozradil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Ředitelské poděkování však patří i zaměstnancům hotelu a rodinným příslušníkům. „Dva dny jsme měli zavřeno, v úterý jsme malovali chodby a salonek, které byly také zasaženy kouřem,“ podotkl Hájek. V těchto prostorech nebylo při středeční návštěvě redaktorky Slováckého deníku po požáru ani památky. Mimo provoz je pouze kuchyň hotelu. Ta začne fungovat ve čtvrtek 17. ledna.

Kvůli vysokým teplotám při vaření v kuchyni nebyly požární hlásiče. Navíc je kuchyň umístěna za dvojicí protipožárních dveří. „Nyní zvažujeme zakoupení kvalitnějšího hlásiče, který by byl přímo v kuchyni,“ dodal Hájek.

Související článek:

Požár zničil vybavení hotelové kuchyně za dva miliony korun

Přečtěte si také:

Velehrad: druhé neštěstí v kuchyni za dva dny

Hořící digestoř vylekala maminku při vaření

V Bojkovicích hoří 1000 tun pneumatik