Co znamená pojem Finální smršť? Jde o akci, kdy během jediného týdne herci odehrají všechny jejich úspěšné tituly. A že jich je. Maraton, jenž nemá v žádných jiných divadlech obdoby, vznikl loni a setkal se s velkým ohlasem. „Přemýšleli jsme, jak uspokojit velký zájem diváků," vzpomíná herec a mluvčí Slováckého divadla Josef Kubáník. „Denně jsme čelili dotazům, proč nehrajeme častěji Rychlé šípy, kdy zase budeme uvádět komedii Harold a Maude a kdy zase budou moct vidět komedii 1+2=6. Ten nápor byl opravdu velký," říká mluvčí. „I přes zkušenosti z jiných divadel, podle kterých krásné červnové počasí už diváky do sedadel neláká, jsme vymysleli Finální smršť. Dali jsme do prodeje 4000 vstupenek a čekali, co se stane. Naše publikum nás opět nezklamalo," raduje se.

Jeho slova potvrzuje Marie Svozilová z programového oddělení divadla. „Bylo to hektické, skutečná smršť. Netroufnu si ani odhadnout, o které hry byl největší zájem. Padaly nám telefonní linky. Dokonce se nám stalo, že diváci si v radosti, že se vůbec dovolali, vzali třeba 20 vstupenek pro rodinu a přátele, a pak si nezapamatovali, na jaké jméno," usmívá se Marie Svozilová.

I letos budou divadelníci poslední červnový týden hrát muzikál Donaha!, Harold a Maude, komedii 1+2=6, ale přidá se i Oskar a růžová paní a chybět nebudou ani Rychlé šípy. „Bez těch si už začátek prázdnin neumíme představit ani my, ani naši diváci," uzavírá mluvčí divadla. Lístky se začnou prodávat ve čtvrtek 10. května od 8 hodin.(kaj)