Tam u malé rozsvícené borovice zazněly písničky s vánoční tematikou v podání malých zpěváčků z mateřské školy, folklorního souboru Polešovjánek, scholy a ženského pěveckého sboru Drmolice.

Loni částečně zastřešili dvůr

„Bylo to asi poprvé ve dvacetileté historii vánočního zpívání, kdy nás zradilo počasí a museli jsme akci přesunout do náhradních prostor," svěřil se místostarosta Polešovic Stanislav Uhlíř. „Ještě že jsme vloni provedli částečné zastřešení radničního dvoru, v němž jsme po skončeném vánočním zpívání mohli jeho účastníkům nabídnout malé pohoštění," dal k dobru první muž městyse Michal Zapletal.

Dodal, že pro návštěvníky letošního zpívání, jehož je radnice pořadatelem, byl jako dárek připraven ovar z dvaceti zadních kolen pašíků, osmdesát litrů svařáku a deset litrů slovácké slivovice. „Byť místo sněhu padaly z nebe dešťové kapky a účinkující zpívali pod střechou, hodnotím dnešní akci velice pozitivně. Neutekl nám ani ovar," řekla s šibalským pousmáním Kateřina Kolářová, členka ženského pěveckého ansámblu Drmolice.

Zavzpomínala na závěr loňského zpívání pod vánočním stromem, který ji zklamal. „V době, kdy jsme písničkami uzavíraly na městečku program, otevřely se brány od radničního dvora a mnoho posluchačů zamířilo raději na ovar, než by nás poslouchalo," smutnila Kateřina.

Za pravdu jí dal rovněž místostarosta Polešovic Uhlíř. „Někteří lidé chtěli hned při první možné příležitosti vidět, jak je dvůr radnice opravený a jaké jsme pro ně připravili pohoštění. Opuštění programu před jeho koncem bylo vůči Drmolicím velice netaktní," odmítl rezolutně takové jednání některých obyvatel místostarosta.