Bakalářským titulem se odnedávna může pochlubit sto třicet absolventů programu Logistika a management, osm jich je oprávněno používat titulu inženýr. Po úspěšném zvládnutí studijního programu Řízení technologických krizí mají absolventi šanci pokračovat v magisterském studiu na nově vzniklé Fakultě logistiky a krizového řízení. Ta bude v pořadí šestou otevřenou fakultou zlínské univerzity.

V prostorách bývalých hradišťských kasáren tak přibude studentů. „V současnosti se nám podařilo získat akreditaci ve studijním programu Procesní inženýrství se studijním oborem Ovládání rizik v prezenčním bakalářském studiu. Pro tento obor právě zpracováváme směrnici k přijímacímu řízení, a tak se k jeho studiu budou moci zájemci přihlásit ještě letos,“ uvedl proděkan pověřený zřízením fakulty Vladimír Mrkvička.

Nová fakulta bude také pracovat na krizovém informačním systému pro Zlínský kraj. „Uzavřeli jsme smlouvu, podle níž bude fakulta spolupracovat na zavedení a provozu krizového informačního systému Zlínského kraje a na školení starostů a dalších osob činných v krizovém řízení,“ uvedl rektor Ignác Hoza.

Významná má být také spolupráce fakulty na mezinárodním simulovaném letu na Mars.

Umístění části zlínské univerzity do Uherského Hradiště bylo před třemi lety pro město zajímavou možností, která skýtá spoustu výhod. „Existence školy pro Hradiště znamená dosažení úplného spektra vzdělávání od mateřských škol až po akademickou půdu. Je také intelektuálním posunem města vpřed,“ nechal se slyšet starosta Uh. Hradiště Libor Karásek, podle kterého je škola i zajímavou možností pro talentované mladé lidi z Hradišťska, kterým se za vzděláním nechce jezdit do jiných regionů.

„Navíc studenti příchozí odjinud zde po absolvování mohou zůstat, a tvořit tak elitu,“ míní Karásek.

O vzniku samostatné hradišťské univerzity se zatím neuvažuje.

„Bylo by to nadbytečné. Vyhovuje nám současná spolupráce se silným subjektem, jakým Univerzita Tomáše Bati bezesporu je,“ dodal uherskohradišťský starosta.

Jednou z absolventek bakalářského programu logistiky a managementu je i třiadvacetiletá Gabriela Hasalová z Jalubí.

„Studium bylo zaměřené na krizový management. V tom bych chtěla dále pokračovat,“ prozradila studentka.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně byla ustanovena prvního ledna 2001 a s dvanácti tisíci studenty se v České republice řadí ke středně velkým univerzitám.
V Uherském Hradišti v současnosti působí šest set studentů, od září by se měl jejich počet navýšit na devět set padesát.