Fotogalerie ze setkání naleznete ZDE

Jejich majitelé, členové Porsche Clubu Česká republika, se tu se svými nablýskanými auty prezentovali už podruhé. Potvrdila to kastelánka buchlovického zámku Ivana Syslová. „Těší nás, že Porsche Club k nám opět zavítal, protože jejich vozidla přitáhla do zámeckého areálu stovky lidí. Stejně tak tomu bylo vloni, kdy se do nádvoří zámku sjeli se svými vozidly účastníci druhého ročníku zlínského srazu Porsche,“ pochvalovala si spolupráci s porschisty kastelánka.
Eva Ševčíková z Kopřivnice, žena na postu prezidentky Porsche Clubu Česká republika, potvrdila, že klub, kterému vládne, je jediný oficiální, licenční Porsche Club v naší republice. Má právo užívat jméno a znak Porsche. „Náš klub je začleněn do registru oficiálních Porsche Clubů – Porsche Clubs Worldwide a spolupracuje s licenčními Porsche Cluby z celého světa, jež jsou v tomto registru uvedeny,“ objasnila Ševčíková. Jedním dechem dodala, že v sobotu si dali členové Porsche Clubu dostaveníčko na zámku v Uherčicích a z něj se pak se svými čtyřkolovými miláčky přesunuli do Buchlovic.

Patnáct automobilů značky Porsche, stojících v areálu mezi zámeckými budovami, bylo obrovským lákadlem nejen pro fanoušky vozů Porsche, které mají silný výkon a vynikající jízdní vlastnosti, ale i pro širokou veřejnost. S úžasem si je prohlíželi lidé bez rozdílu pohlaví a věku. „Mně se nejvíc líbí terénní Cayenne turbo. Až budu dospělý a budu vydělávat hodně peněz, tak si ho koupím. Ale to už tu jistě budou nové modely,“ nechal se slyšet Samuel Tomko z Brna, který ještě neodrostl dětským střevíčkům.

Model řady Cayenne se líbil kupříkladu Anně Kozányové z Hodonína, manželům Vojáčkovým z Uherského Brodu nebo Jaroslavu Bartákovi z Kroměříže. „Jak si ta auta společně prohlížíme, shodli jsme se na tom, že z našich důchodů můžeme o takových autech jenom snít,“ dodali unisono.