„Tato uzavírka byla povolena v době od půl desáté dopoledne do čtyř hodin odpoledne. Bude označena dopravním značením a řízena městskou policií a pořadateli. Žádáme proto, aby obyvatelé při procházení těchto ulic byli pozorní a parkovali svá auta tak, aby nebránila hladkému průběhu závodu,“ informovala Magda Blahová z oddělení sportu uherskohradišťského městského úřadu. Radnice je také jedním ze spolupořadatelů celé akce. „Kvůli omezení dopravy bychom chtěli poprosit obyvatele města o shovívavost a poděkovat za pochopení,“ řekl další z organizátorů Jozef Šik.

Dospělí i děti budou soutěžit na horském kole v několika kategoriích. Trasa jednoho kola závodu bude začínat na ulici 28. října, pokračovat se bude ulicí Kordon a Okružní, archeologické naleziště Špitálky a sjíždět dolů se bude u studánky opět na ulici 28. října. Počet kol závisí na kategorii. Muže, kteří budou závodit v kategorii I, tedy od osmnácti do devětatřiceti let, jich čeká pět. Vítěz pak obdrží putovní pohár. „Na trase budou pouze terénní úpravy, žádné překážky letos nebudou,“ vysvětlil Šik. Závod se totiž uskuteční poprvé a je obdobou triatlonu, který pořádalo město Uherské Hradiště, ale letos se mimo jiné kvůli uzavření plaveckého areálu neuskuteční.

„Pro děti je kromě cyklistického závodu připraven i doprovodný program a také soutěže pro různé věkové kategorie. Například závod maminek s kočárky nebo dětí na odrážedlech či koloběžkách. Půjde tedy o zábavné odpoledne s cyklistickou tematikou,“ dodal Šik.

Jitka Cilečková