„Ještě jsem se tomu nestihl věnovat, mám pouze něco málo sehnané pro své vnuky. Překvapení pod vánoční stromeček budu pro zbytek rodiny shánět nejspíš o víkendu,“ přiznal se starosta Kunovic Jiří Vařecha.

Vánoční nákupy nechává na poslední chvíli také starosta Starého Města Josef Bazala. „Já jsem s nákupy dárků pod stromeček ještě nezačal. Ale manželka už si něco koupila, tak je to dobré,“ zasmál se Bazala. Návštěva přeplněných nákupních center čeká také bojkovickou místostarostku Květoslavu Ogrodníkovou. „Já jsem měla původně v plánu objednat dětem i vnukům oblečení a další věci z katalogu. Firma by mi to ale dodala až v lednu. Takže zatím nic nemám, ale musím to všechno stihnout pokoupit,“ řekla Ogrodníková. Podle ní se nejhůře vybírají dárky právě vnoučatům. „Mým vnukům je jedenáct a třináct let. V dnešní době je tolik hraček a děti jich mají i tolik doma, že člověku připadá, že už snad všechno mají a vůbec se v tom nevyzná,“ dodala.
Už od začátku prosince sháněl dárky místostarosta Uherského Ostrohu Vlastimil Kuřimský. „Raději jsem začal včas, takže se nebudu muset stresovat den před Štědrým dnem. Nemám většinou ani problém dárek vybrat, vždycky ale záleží na nabídce v obchodech,“ myslí si Kuřimský.

Ani jeden dárek pod stromeček nemá ještě pro své blízké ani starosta Suché Loze Petr Gazdík. „Zatím jsem na to neměl čas, ještě nemám nic. Ale už vím, co budu nakupovat. Nejtěžší je vždycky to vymyslet. Do obchodů zamířím nejspíš v pondělí nebo v úterý před Štědrým dnem,“ poznamenal Gazdík. Zároveň dodal, že letos má zpoždění kvůli práci, jiné roky prý nakupuje i měsíc předem.