A kde jinde by se dalo nejlépe propojit toto umění s gastronomickým zážitkem než právě zde.
„Jídlo, to je nevyčerpatelná studnice inspirace," sdělil sochař Ondřej Oliva. Sám se rovněž označil za velkého gurmána. A možná právě proto hledal i v gastronomii svou inspiraci, jejímž výsledkem jsou právě díla vystavená v luhačovickém hotelu. Jedno z těchto děl – Zakázané ovoce – zdobí prostory před Augustiniánským domem a svým způsobem tak láká i návštěvníky k nevšednímu gurmánskému zážitku.
„Jde vlastně o nakousnuté jablko. To symbolizuje začátek, kdy si Eva kousla do zakázaného ovoce. A tím, že je tvořeno jako z formiček na cukrovinky, tedy něčeho, co lze brát také jako hřích, jde tedy o spojení určité symboliky víry s jídlem.
„Není náhoda, že jsme se potkali právě v gastronomii. Chceme přinést lidem nové poselství, kterým je propojení gurmánských zážitků s originálním designem, a být tak zároveň i inspirací pro všechny. A to je to, čím se odlišujeme od ostatních hoteliérů a restauratérů v kraji," přiblížil dále marketingový manažer hotelu Roman Taťák.
Kromě uměleckých děl si mohou právě v tomto hotelu lidé vychutnat i tradiční regionální jídla, která pocházejí z rukou místního šéfkuchaře.