Šedesát zájemkyň

Divadelníci hledali představitelky vězenkyň, děj muzikálu se totiž právě ve vězení odehrává. „Celkem se nám přihlásilo okolo šedesáti dívek, ale třetina z nich si to pro opravdu velkou obtížnost rozmyslela," říká herec a mluvčí divadla Josef Kubáník a dodává: „Taneční čísla obsahovala prvky jazz dance, modern dance, stepu a body druming." Ty uchazečky o role, jež náročné choreografie zvládly, postoupily do dalšího kola, kde je potrápil zpěv. Porotu kromě režiséra Balaše tvořila také choreografka Linda Rančáková, dramaturgyně Iva Šulajová, korepetitor a muzikant Josef Fojta a nový ředitel divadla Michal Zetel.

Uchazečky z celé republiky

Herečky a zpěvačky, které by si chtěly zahrát ve Slováckém divadle, přijely doslova z celé České a Slovenské republiky. „Je vidět, že Slovácké divadlo má velmi silný zvuk. Byla mezi nimi například sólistka Národního divadla, přijely také velmi talentované dívky ze Slovenska i zkušené herečky z Prahy. Jména ale zatím neprozradíme, bude to předprázdninové překvapení," slibuje Josef Kubáník a připomíná, že hlavní role vytvoří samozřejmě umělci domácí scény. „Máme špičkové herce, bez nich bychom si na muzikál netroufli," dodává.

Vrchol sezóny

Náročnost muzikálu Chicago je možné přirovnat k úspěšnému Donaha!. „Jen s tím, rozdílem, že Donaha! vznikalo před deseti lety a od té doby jsou muzikály zase o kus dál," vysvětluje režisér Balaš, jenž patří k našim muzikálovým hvězdám. Pokud bude mít Chicago stejný úspěch, jako Donaha!, mohou si v divadle gratulovat. Příběh o nezaměstnaných ocelářích a jejich striptérském čísle je totiž stále na repertoáru, má za sebou 115 repríz a je nejdéle hraným Donaha! v republice. Diváky evidentně pořád baví. Na červnovou reprízu zbývá z téměř 400 lístků v pokladně měsíc před jeho dalším uvedením poslední čtyřicítka vstupenek.

Chicago v listopadu

Chicago zná většina diváků z filmového plátna. Snímek Roba Marshalla z roku 2002 získal šest Oskarů a hrály v něm takové hvězdy jako Catherine Zeta-Jones, Renee Zellweger, či Richard Gere. „Muzikál Chicago je osmitisícovka mezi světovými muzikály. Takže výprava na její vrchol bude nelehká a bude vyžadovat maximální úsilí všech herců a ostatních složek divadelní mašinérie," říká režisér očekávaného titulu Radek Balaš. Premiéra, která bude vrcholem jubilejní sedmdesáté sezóny slovácké scény, proběhne 7. listopadu. (kaj)