Jednou z akcí byly také ukázky vaření a ochutnávka zdravých jídel s hercem Slováckého divadla Davidem Vaculíkem. Ten o sobě tvrdí, že vaří pořád.

„Motat se v kuchyni mě bavilo už v dětství. Vyučil jsem se proto kuchařem, pak jsem vystudoval konzervatoř a utekl jsem k divadlu, ale kuchyň je taková moje životní láska. Vaření se snažím věnovat alespoň ve volných chvilkách. Kolegové z divadla se mi občas smějí, že bych se měl na divadlo vykašlat a raději se živit jako kuchař,“ uvedl Vaculík, který vaří jednak doma, a jednak také pro své kolegy.

„Do školy za dětmi jsem přišel, abych jim také řekl něco o zdravém životním stylu a zdravém vaření. V rámci diskuze jsem chtěl, aby samy přišly na to, že zdravé jídlo nemusí být hnusné, ale může i dobře chutnat,“ dodal.

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou: suroviny: kuskus, kuřecí maso, kari, provensálské koření, paprika, cherry rajčátka, kukuřice, řapíkatý celer, olivový olej, česnek. Kuřecí maso naložíme do kari a provensálského koření. Zeleninu nakrájíme a podusíme na pánvi, přidáme kuřecí maso, smícháme a podáváme s kuskusem (jedná se o tradiční arabské jídlo, celozrný kuskus je vyroben z tvrdé pšenice, která je zpracována ve formě kuliček).

Čtěte také:

Dravci se uhnízdili nedaleko Sportovní školy