Článek je součástí silvestrovského vydání Slováckých novin a nezakládá se na pravdě

Ale víno není jeho parketa,“ tak diplomaticky reagovala mluvčí uherskohradišťské radnice Petra Zemčíková na dotaz redakce, proč místostarosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský jako jediný degustuje víno z demižonu. Právě v hlubokém záklonu jej nachytali redaktoři Slováckého deníku. Když je místostarosta zahlédl, nasadil hned grimasu zkušeného fajnšmekra. „Výborné, minimum kyselinek, jen přírodní cukr, je to kvalita,“ pomlaskával před novináři Tichavský.

Místostarosta si je však své slabiny dobře vědom. Ta mu navíc ubírá politické body. Třeba starosta Uherského Hradiště Libor Karásek ví, co se na Slovácku sluší. Před volbami tak neváhal tančit v kroji. Tichavský se od zkušenějšího kolegy nechal poučit a zaplatil si speciální degustátorský kurz. „Pan Tichavský se snaží a dělá velké pokroky. Ale je pravda, že termín koštovka jsme zapomněli probrat,“ přiznal při zhlédnutí fotografií místostarostův učitel Pavel Síra z Mařatic.

Martin Ente Kachnička

Čtěte více: vpravo nahoře Související články