Proč? „Dorazili k nám umělci ze spřáteleného Slováckého divadla s tím, že jsou zvířátka. Protože si jich vážíme a nechtěli jsme jim to rozmlouvat, umístili jsme je do výběhů,“ potvrzuje mluvčí zlínské zoo Romana Bujáčková s tím, že se radila s psychology, co v takové chvíli dělat. „Poradili nám, abychom herce chvíli nechali s jejich představami, že to přejde,“ vysvětlila.

Jasné je, že jde o další z mnoha recesí a akcí, které mají divákům ukázat, že uherskohradišťští herci se neberou příliš vážně a že jsou pro každou legraci. „Zatím nemůžu prozradit víc. Snad jen tolik, že návštěvníci zlínské zoo v neděli uvidí za mřížemi našeho pana ředitele, ale i kolegy Jitku Joskovou, Tomáše Šulaje, Honzu Horáka a další,“ usmívá se potutelně herec Josef Kubáník.

Pracovníci zoo ve Zlíně se chystají vzácné návštěvy využít. „Máme v plánu komentované krmení, to mají návštěvníci moc rádi, a když už budeme mít takové vzácné přírůstky, navštíví je i náš pan veterinář a ošetřovatelky,“ dodává Romana Bujáčková. Jisté tak je, že první dubnovou neděli bude v prostředí zlínské zoo veselo.(kaj)