Následující řádky vám, našim čtenářů, umožní nahlédnout pod pokličku fungování redakce i objasnit důvody některých novinek.

Slovácký deník, který patří do vydavatelské skupiny Vltava–Labe–Press, a. s., pro vás každý den připravuje více než patnáctičlenný redakční tým.

Moderní Slovácký deník navázal na tradici Slováckých novin. Šéfredaktorem je Martin Nevyjel. „Mezi nejvýraznější novinky Deníku patří změna formátu a jeho rozčlenění na takzvané sešity. Stránky se tak zvětšily o 10 procent a zařadili jsme se mezi takzvané velké noviny. Pro čtenáře to znamená větší písmena a větší fotografie. Díky nové tiskárně se zlepšila také kvalita tisku. Rozdělení novin do sešitů zase pomůže ke snadné orientaci. Kdo si například chce přečíst sport, vytáhne si jen sportovní sešit,“ vysvětlil šéfredaktor Martin Nevyjel.

Každodenní informace čtenářům servíruje osmičlenný tým redaktorů. Na výrobu novin a výběr témat dohlíží kromě šéfredaktora také editor Pavel Bohun. Sportovní redakci kraluje Michal Sladký spolu s externími spolupracovníky. Zpravodajský tým tvoří trio Oleg Kapinus, Milan Zámečník a Michal Červinka. Výrobu oblíbeného týdeníku, který si zachoval tradiční název Slovácké noviny a vychází jako samostatný sešit každou středu a pátek, zaštiťuje Tereza Bičanová. Příloha je však společným produktem celé redakce. „Týdeník se za poslední rok hodně vykrystalizoval. Vytvořením rubrik jsme vyšli vstříc požadavkům čtenářů, kteří chtějí dostat souhrn regionálních informací a zároveň se nechtějí setkávat jenom s klasickými zpravodajskými materiály. Myslím, že zpravodajské kvantum informací nashromážděné v pátečním týdenku nemá konkurenci,“ přiblížil Nevyjel.

Na stránkách Slováckého deníku čtenáři rádi vyhledávají inzertní nabídky. Ty zprostředkovávají Josef Mikuš, Pavla Pospíšilová, Ivana Stuchlíková a Šárka Šoustková. Administrativní práce spolu s výrobou oblíbených soutěží, jako je Dítě Slováckých novin a strana historických fotografií Takoví jsme byli…, má na starosti Jitka Machálková. Výrobu jedné z nejoblíbenějších stran Slováckého deníku Čtenář–reportér obstarává Milena Marešová. Právě ona spolu s Michalem Červinkou jsou také webeditory internetové podoby Slováckého deníku. „Za uplynulý rok se návštěvnost našeho webu několikanásobně zvýšila. Je to tím, že stránky aktualizujeme doslova každou minutu. Aktuálnější informace z regionu nemohou čtenáři najít na žádném z webů. Přitom stránky obsahují i rubriky, kde se dozvíte, co se děje jinde v republice či ve světě. Nejpopulárnější jsou fotogalerie z jednotlivých akcí v regionu. Velkou oblibu mají také nově točená videa. Klikněte na www.slovacky.denik.cz a přesvědčte se sami,“ vybízí šéfredaktor.

Popiska k fotografii: Vpravo inzertní poradce Josef Mikuš, horní řada zprava: webeditorka Milena Marešová, editor a budoucí šéfredaktor Pavel Bohun, týmová asistentka Jitka Machálková, inzertní poradkyně Pavla Pospíšilová, inzertní poradkyně Ivana Stuchlíková, sportovní redaktor Michal Sladký, korektor Miloš Kundera, webeditor a redaktor Michal Červinka. Dolní řada zprava: redaktorka Tereza Bičanová, redaktor Milan Zámečník, referentka inzerce Šárka Šoustková. Zcela vlevo v pokleku šéfredaktor Martin Nevyjel ukazuje svůj tým. Na snímku chybí nemocný redaktor Oleg Kapinus, korektoři Václav Brachtl a Libuše Štolbová.