Mladíci zbili agresora, který střelil jejich známého plynovou pistolí do oka

Slovácký deník o případu, který se stal v prostorách restaurace Bowling na Východě v Uherském Hradišti, informoval už minulý týden. Nyní však vyšly najevo nové, závažné okolnosti. Vyplynuly ze svědectví návštěvníků baru.

„Když muž vystřelil, za poraněného se postavili jeho přátelé a začali střelce mlátit. Policisté, kteří zanedlouho přijeli, nejprve ani nevěděli, že má agresor u sebe pistoli,“ vzpomněl si na situaci návštěvník restaurace Bowling, který redakci Slováckého deníku poskytl své jméno, ale z obavy před odvetou požádal o zachování anonymity.

Policisté potvrdili, že z útoku je podezřelý dvaadvacetiletý muž, který z bezprostřední blízkosti vystřelil z plynové pistole na jednadvacetiletého mladíka. A to údajně bez jakéhokoli důvodu. „Postřelený musel být ihned hospitalizován v nemocnici s poraněním oka. Podezřelého mladíka policisté zadrželi a v současné době je umístěn ve vazbě,“ přiblížila případ, který se stal v noci z neděle na pondělí, mluvčí hradišťské policie Jitka Zámečníková.

Policie potvrdila i to, že mladík, který střílel, byl po činu fyzicky napaden. „Momentálně čekáme na lékařskou zprávu postřeleného. Střelci může být v případě prokázání viny udělen trest odnětí svobody až do výše osmi let,“ uvedla Zámečníková s tím, že ani kamarádi postřeleného nemusí zůstat bez postihu. „Pokud se prokáže jejich vina, mohou dostat trest odnětí svobody až na dva roky,“ doplnila.

Ani oko postřeleného mladíka už nemusí být jako dříve. „V takovém případě obvykle nedojde k roztržení oka. Většinou je poraněna rohovka a spojivka,“ uvedl mluvčí uherskohradišťské nemocnice Jan Hrdý.