„S nácvikem hry, jejímž autorem je Lumír Kubátko, jsme začali v září 2011, ale poté byl na rok přerušen, protože jsme museli na všesokolský slet v Praze znovu secvičit kouzelnou pohádku se zpěvy pro dospělé ze starého Slovácka, nesoucí název Tetička z Radějova," uvedla organizační a umělecká vedoucí staroměstských ochotníků Olga Antošová.

Protože od premiéry Tetičky z Radějova aneb Jak tetička čarovali uběhly tři roky bylo tedy načase se příznivcům divadla ve Starém Městě znovu ohlásit zbrusu novou hrou. Ta pojednává o mladé dvojici, která se v den zásnub rozhádá a místo udobření vznikne sázka, že snoubenec se klidně zasnoubí ne jednou, ale hned třikrát do týdne.

Svůj úmysl uskuteční na plánované dovolené v podhorském penzionu Pod Pařezem. „Jak to všechno skončilo, se diváci dozvěděli až v samém závěru představení," prozradila s pousmáním Antošová a poodhalila ingredience premiéry.

„Před zahájením divadelního představení vzdali herci i diváci poctu minutou ticha loni zesnulé režisérce Marii Hrabcové. Od její dcery Hany Daňhelové dostal každý ze ochotníků květinu a od starosty Starého Města Josefa Bazaly jsme dostali velký dárkový koš a obloženou mísu," dala k dobru Antošová.
Posmutněle ale dodala, že autor hry z počátku devadesátých let minulého století Lumír Kubátko se na premiéru nedostavil. „Přesto mu alespoň touto cestou patří velký dík šestnáctičlenného ochotnického sboru za to, že svolil 
k produkci své hry bez nároku autorských práv," otevřeně přiznala umělecká vedoucí staroměstských ochotníků Antošová.