Dvěma stům deseti registrovaným rybářům z jižní a východní Moravy, z nichž sedmdesát bylo dětí do 15 let, skončilo na udicích od sobotní sedmnácté hodiny do nedělních devíti hodin 120 kaprů," prozradil po nočních závodech Pavel Dvouletý, předseda nedakonické organizace Moravského rybářského svazu. Kromě kaprů měli rybáři políčeno také na candáty, sumce, štiky, amury a další druhy ryb.

Když se ze soboty na neděli strhl dvouhodinový liják, vedly se mezi soutěžícími řeči o největších ulovených rybách. Baron Prášil by měl co dělat, aby se nečervenal. Někteří přespolní závodníci s prutem jistojistě tvrdili, že pořadatelé rybářského klání ryby dobře nakrmili, aby jich na udicích příslušníků Petrova cechu skončilo co nejméně.

„Proč bychom něco takového dělali? Před nočním závodem jsme do obou rybníků dovezli z Rybářství Hodonín deset centů kaprů. Mým přáním bylo, aby se při závodech ulovilo co nejvíce ryb," tvrdil Dvouletý. Dodal, že co největší počet ulovených kaprů je pro organizaci dobrou reklamou, která prospívá čtyřem rybníkům, které Nedakoničtí v revíru mají.

Výsledky rybářského klání ukázaly, jaké ryby se ve vodní hladině Sádky a Inzel prohánějí. Největší kapr, třiašedesáticentimetrový, skončil na háčku udice Vladimíra Klimka z Vizovic. Ten si za vítězství odnesl pětitisícovou prémii. Druhé místo patřilo Karlu Štěpaníkovi z Kunovic a třetí skončil Pavel Balíček z Boršic.

Zdeněk Klimek z Vizovic ulovil nejdelšího úhoře a v kategorii dětí vytáhla z vody největšího kapra Magda Burdová. „Osmapadesáticentimetrovou rybu jsem vytáhla z vody dvě hodiny po zahájení závodů, a to jsem potřetí rybařila. Těší mě, že jsem byla lepší než můj čtrnáctiletý bráška," radovala se dvanáctiletá Magda. Zvláštní dětskou cenu si odnesl ze závodů Dominik Dytrych. Po vyhlášení výsledků a předání hodnotných cen nejlepším závodníkům následovalo slosování bohaté tomboly, v níž bylo 151 cen. „Tou nejhodnotnější byl poukaz na pašíka, kterou věnovala naše rybářská organizace," prozradil rybář a místostarosta Nedakonic Jaromír Klečka.